Joie de vivre…

Door
15 mei 2015
Reacties (0)

Ik heb mijn werkplekken in Dordrecht/Zwijndrecht deze week verruild voor een in Frankrijk.

Met een mooie groep cursisten ben ik afgereisd naar de schilderachtige hoeve La Sauvagère uit 1811 in Normandië.

Net zoals vorig jaar mag ik daar te gast zijn om een week lang cursus te geven in allerlei verschillende genres in de fotografie. De boventoon in alles wat we hier doen wordt natuurlijk gevoerd door licht. Mijn stokpaardje.

Tot vervelens toe val ik de cursisten lastig met belichtingstechnieken. Ze zijn er allemaal nog, dus ergens in deze week hebben zij mijn tik overgenomen…

0Y3A0034-bewerkt-1

Tijdens deze dagen worden we heen en weer geslingerd tussen mooie discussies, daverende lachsalvo’s, hard werken en muisstille sessies waarin de resultaten van de opdrachten worden bekeken en bewerkt. Horen en zien vergaan je soms. Op andere momenten kun je een speld horen vallen.

De rode draad tijdens deze dagen wordt gevormd door de geweldige gastvrijheid van Elly en Ton, die ons alle dagen in de watten leggen. Niet in de laatste plaats door alle activiteiten met heerlijke ontbijten, geweldige lunches en fantastische diners te omlijsten. Buiten eten, spelen met Foppe de hond, met een glas wijn genieten van het prachtige weer en van goed gezelschap.

Kortom: Dat hele gedoe met  die camera’s is gewoon een dekmantel om een week lang te leven als een vorst in Frankrijk. Voor de vorm maken we plaatjes.

Overigens wel plaatjes die prachtig zijn. Ik zeg het niet hardop, maar in veel gevallen ben ik jaloers op wat de cursisten maken. Iedere avond bekijken we met elkaar de resultaten van die dag. Tjonge…

Nog even dan ben ik weer in Nederland. Jammer. Terug naar de modus normaal. Hoe verwerk je het, wanneer je uit een paradijs wordt teruggestuurd naar huis?

De enige troost is mijn meisie thuis, met wie ik het ‘joie de vivre’ wel vast weet te houden…

0Y3A0218-1

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)