Joy Division Undercover

Door
10 mei 2015
Reacties (0)

Joy Division Undercover klinkt alsof Ian Curtis er echt staat. Het zou over dik een week 35 jaar geleden zijn dat Ian Curtis het leven liet maar zijn muziek wordt nog even levendig gespeeld. Ian Curtis was ook letterlijk aanwezig – hij was te zien op een groot scherm achter de band.

No Love Lost

De band kwam op en begon met No Love Lost. Zonde, want iedereen stond nog een beetje stijfjes met de handen in de zakken en dit nummer is juist heerlijk om op los te gaan. Zanger Erny Green kwam halverwege het nummer het podium op met een biertje, gehuld in een veel te grote broek en overhemd wat hem heel lang en mager maakte. Precies wat je zou verwachten van een Joy Division coverband.

De geest van Ian Curtis

Ik was aangenaam verrast dat ze m’n favoriete nummer speelden, New Dawn Fades. Vooral bij dit nummer kwamen de zangkunsten van Erny Green naar voren – hij klinkt echt heel erg als Ian. Precies dezelfde atmosfeer en galm. Na het laatste melancholische bass- en drumspel werd de band getrakteerd op een enorm applaus, waarna enkel nog een harde piep te horen was wat zanger Erny Green toeschreef aan de geest van Ian Curtis. Het technische mankement was gelukkig snel opgelost waarna de band weer verder ging.

Whisky

Het concert werd afgesloten met een toegift, Atmosphere en Love Will Tear Us Apart. Op laatst genoemde nummer perste de Bauhaus t-shirt dragende vijftiger voor mij nog even de laatste dansmoves eruit en toen was het concert tot ieders verdriet alweer afgelopen. Dichter bij Joy Division ga je niet komen. Een echte aanrader. Er was nog een 80’s disco maar de zaal liep snel leeg. Men ging huiswaarts, waarschijnlijk naar de fles whisky die stond te wachten op de keukentafel.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)