KK wouten!

Door
28 augustus 2015
Reacties (2)

“Jij bent een kankerwijf!” zei de volwassen man tegen mijn vrouwelijke collega. Niet wetende dat zij die maand haar moeder had zien verliezen van deze slopende ziekte. En haar moeder was niet de enige die in haar familie de strijd verloor de afgelopen jaren.

Enkele maanden geleden stond er op een Dordtse muur ook “KK joden” en “KK wouten” gekalkt. Vermoedelijk door een groep jongeren waar wij de laatste tijd strenger tegen optreden.  Naast de scheldwoorden stonden ook de namen van de wijkagenten en mij erbij. De “VP” die er bij vermeld stond staat voor Vogelplein.

Persoonlijk vind ik niet dat je meteen bij elke belediging moet reageren. Diegene die het zegt wil jou raken en je hoeft je niet uit de tent te laten lokken. Als agent moet je dan weleens een gladde rug hebben. Wel vind ik dat we moeten reageren. Door een gesprek op een later moment of door het doen van aangifte. Het zomaar accepteren mogen we het zeker niet. Het is totaal respectloos. Van mens tot mens zeg je dat soort woorden niet tegen elkaar.

Mijn vrouwelijke collega destijds bleef bijzonder koel. Haar reactie was een aanhouding en een aangifte. Een waarvan de tranen mij in mijn ogen stonden.

Als agent moeten we het gesprek aangaan met overlastgevende jeugd. En terecht,  want MET elkaar praten is goed. Dan kan je luisteren naar elkaar en samen problemen oplossen. Als mijn naam bij dat soort scheldwoorden genoemd zijn praat ik niet meer MET die jeugd.  Dan kan ik gelukkig als politieagent TEGEN hen praten. Want dat doet een agent namelijk als een grens is overschreden. En dan moet de ander eerst maar eens even luisteren.  Gelukkig zijn er behalve ‘een goed gesprek’ ook samenscholingsverboden zodat de jeugd ook écht voelt dat er een grens overschreden is. Een reactie die veel doeltreffender is dan een korte klap met een wapenstok.

Komende zaterdag zwemt Politie Dordrecht mee met de www.swimtofightcancer.nl We zamelen op die manier ook geld in ter bestrijding van deze vreselijke ziekte. Door de organisatie ben ik gevraagd om fighter te zijn van dit gave evenement. Nee zeggen was natuurlijk geen optie en uiteraard plaatste ik een tweet met de vraag of volgers wilden doneren. En uiteraard krijg je dan op sociale media de opmerking dat we dat van onze belastingcenten doen. Niets is minder waar, de inschrijving wordt gesponsord door een lokale ondernemer en ik kan u verzekeren dat alle agenten en wijkagenten die dag in hun eigen tijd meezwemmen.

Bijzonder om te vermelden is dat een burger op het Vogelplein (waar eerder het woord kanker zo misplaats gebruikt werd) naar mijn politiebus kwam om te doneren. En dat een moeder met kind naar bureau Groenmarkt kwam om ook te sponsoren. Zij woont notabene naast het Vogelplein. En daar werken wij voor. Voor die goedwillende burger en bewoner aldaar.

Of ik mee ga zwemmen?  Nee, ik ga niet meezwemmen. Als twittercop sta ik al voldoende in de belangstelling en zaterdag verdienen alle zwemmers dat podium. Ik ben “gewoon” aan het werk en gelukkig wel ingeroosterd om tijdens het evenement in het havengebied aanwezig te zijn. Samen met de overige werkende collega’s en de organisatie gaan we er alles aan doen om er een fantastisch evenement van te maken. En natuurlijk zal ik foto’s en passende berichten twitteren met #CS078

Wil je team Politie Dordrecht nog sponsoren? Klik dan op deze link en doneer!!! http://dordrecht.swimtofightcancer.nl/FormSignUpSponsor.aspx?fst=Sponsor&rt=4&ri=21

Tot zaterdag!

 

 

 

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • 078

  Hoezo zeg je ”de jeugd”? Dit zijn gewoon criminelen, meerendeels boven de 18 jaar en dus volwassen. Keihard aanpakken die gasten en, helaas kan het niet, maar NL paspoort afpakken zou de beste oplossing zijn.

  • Matthijs Muilwijk

   Bij stilgestaan dat het ook nederlanders zijn die dit flikken… (En nee, niet omdat ze hier geboren zijn of een paspoort hebben, maar omdat ze uit een nederlandse familie komen…)

   Als je de volgende keer commentaar hebt, zorg dan dat je iig niet kortzichtig over komt…

Groen Licht Surveillance

Geplaatst op 30 maart door

Mensen raken niet verstoord door de dingen die gebeuren, maar door de manier waarop ze ernaar kijken. (Epictetus)Als politie horen we vaak de opmerking “Wij zien hier nooit politie!” Groen LichtVan de week plaatste de wijkagent van Stadspolders een bericht op Facebook waarbij hij liet zien dat we in zijn wijk aan “Groen Licht Surveillance” […]

Lees verder... Reacties (0)