Koken met Wadappes

Door
6 november 2014
Reacties (0)

Wadappes, weet je nog een goed recept? Een vraag die steeds vaker terugkeert tussen de fanmail. En goed nieuws: vandaag presenteer ik een nieuw recept: boter met melk! Boter met melk, een Dordtse delicatesse die zijn weerga niet kent. Een subtiele combinatie van fijnproeverij en hilariteit. Voor elk wat wils en ieder zijn meug.

Boodschappen

2 pakken melk

3 pakjes gezouten roomboter

6 eieren

1 halfje volkoren brood

2 capsules á 100 mg 4fmp

Bereidingswijze

Schenk een glas melk in, open beide 4fmp capsules en los de poeder op in de melk. Klok deze als een baas naar binnen. Je kunt nu even een kwartiertje iets voor jezelf gaan doen, bijvoorbeeld een goeie kakpartij. Vervolgens plaats je een wokpan op een laag vuurtje en giet de 2 pakken melk hierin leeg.

Langzaam maar zeker gaat de 4fmp zijn werk doen en je voelt wellicht een kleine tinteling door heel je lichaam. Heerlijk. Je kan ook niet meer stilstaan en het is nu echt tijd voor actie. Pak de eieren en doe lekker gek. Smijt ze desnoods allemaal tegen de muur, als je er maar voor zorgt dat de inhoud zonder schil uiteindelijk in de wok terecht komt. Roer de boel goed door elkaar met een voorwerp naar keuze. De afstandsbediening van je televisie leent zich hier uitstekend voor. Geen mietjeswerk graag, lekker ruig door die pan hengsten, er mag best een klodder over de rand gaan.

Inmiddels beginnen je klauwen al goed te zweten en je hebt de behoefte de muziek harder te zetten. Doe dit dan ook, je buren mogen best meegenieten van jouw avontuurtje in de keuken. Het is tijd om de boter uit de koelkast te trekken. Mieter alle 3 de pakjes in de pan en wederom lekker roeren. Als het nog niet te warm is kun je ook gewoon met je handen roeren. Voel wat je maakt, zo hoort het. En als je toch bezig bent, het halfje bruin kan er ook bij.

De boterhammen worden slap, week en soppig en vallen als een invalide spons uit elkaar. Een heerlijk gevoel tussen je vingers. Jezus wat krijg je het warm, je kan niet meer rustig nadenken. Zet het vuur onder de wokpan uit en roer nog vijf minuten de boel tot een heerlijke warme pap. Trek je trui uit, en je broek, zet de pan op de grond en ga ernaast liggen. Pak de pan met beide handen beet, houd deze boven je lichaam en begin langzaam de pap op je buik te gieten. Heerlijk, godverdomme wat heerlijk. Pleur heel de wok leeg in je smoelwerk en je kan beginnen met het uitsmeren.

Vergeet ook je intieme plekjes niet, dit is jouw moment. Smeren, en lekker rollen over de vloerbedekking, of laminaat, of wat dan ook. Je kant het zelfs in de tuin doen, of op kantoor. Je voelt je plots gelukkig en wilt je emoties delen. Een goed moment om je moeder even te bellen, of je zus of je vriend of vriendin. Het maakt eigenlijk niet uit wie je belt, als diegene maar geduld heeft met je. Vertel hem of haar wat je aan het doen bent, boter met melk! Boter met melk! Meer boter! Meer melk! Spoor ze aan dit ook te doen en verwijs ze naar deze pagina. Ik verwacht foto’s van dit gerecht in mijn mailbox! Aju!

Leuk artikel? Deel het met anderen: