Koning Winter heeft ook een hekel aan de winterstop!

Door
17 januari 2015
Reacties (1)

Winterstop, wat een naar woord is dat toch. Het staat voor minimaal 4 weken niet naar je favoriete clubje toe en net zolang een hoop non-nieuws lezen over dat zelfde clubje. De hashtag #trainingskamptweets was niet voor niets een tijdje trending, wie wil immers niet volgen wat de stoere voorstopper ’s ochtends op zijn brood doet. Of alle perikelen op het vliegveld volgen als de club naar warme oorden reist om daar hetzelfde te doen als ze het hele jaar al doet.

Benieuwd welk elftal meer is geschrokken toen het het veld op kwam en de sneeuw zag, die na de warming up was gevallen. AZ, dat wel de zon op zocht, of Dordt dat zich in Hellevoetsluis had gevestigd. In ieder geval een duidelijk signaal van Koning Winter; “Met je winterstop….”

Dat het spel van onze Eilandbewoners last had van de winterse omstandigheden was duidelijk. Ballen kwamen niet of nauwelijks aan en terugspeelballetjes zorgen voor angstige momenten. De rondetijden van Giovanni Korte, hersteld van een kuitbeenbreuk, waren desondanks prima en met een aantal lage 32’ers hield hij de verdediging goed bezig. Keeper Kurto had duidelijk meer moeite om op de been te blijven, een Pool zou toch wel iets gewend moeten zijn. Bij de eerste treffer werd de bal nog licht van richting veranderd, de tweede nam hij volledig voor zijn eigen rekening. “Geen excuses” kwam er in feilloos Nederlands uit zijn mond in de catacombe.

In de rust had AZ blijkbaar toch een hele sneeuwploeg op de been weten te krijgen, alleen de Zamboni werd in de garage gehouden. Het zal mij niet verbazen als mascottes Herry en Berry ook een schuiver in de handen was gedrukt. De kant van AZ leek een lichte voorkeursbehandeling te hebben gekregen, al zal Kurto dat niet al te hard roepen. Het mocht trouwens niet baten, het spel van beide teams bleef van bedenkelijk niveau door de vele glijpartijen. Er leek rond de middenstip zelfs een klein wak te ontstaan, geen persoonlijk leed tot gevolg hebbend.

Over persoonlijk leed gesproken, Fernando Ricksen die momenteel de strijd aangaat met de ziekte ALS, liep in de rust een ereronde langs de tribunes. Bij de fanatieke aanhang kreeg hij van iedereen een hand of een knuffel. Even werd gevreesd dat een kwartier wellicht te kort zou zijn, ook de Dordt-aanhang had een steuntje in de rug voor de oud-speler van AZ. Een warm momentje op een verder koude avond.

 

Foto: Erwin Spek

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • tommykolkman

    En de warme choco was niet slecht daar in Alkmaar!