Koninginnetips

Door
25 april 2013
Reacties (0)

Koninginnedag, voor de één een dag om flink afgetankt een stel Zwijndrechtenaren af te rossen op de Boulevard of Dance, voor de ander een mooie gelegenheid om de bankrekening eens flink te spekken door zooi te verkopen vanaf een kleedje. Hier een paar tips van de ongekroonde koning van de Oranjemarkt.

Tip 1: Kledij

Het begint allemaal met de uitstraling van de verkoper. Voor de gemiddelde verkoper voldoet een driedelig kostuum met bijpassende bolhoed maar de echte kenner weet beter: stem je kleding af op je assortiment. Wie afstandsbestuurbare auto’s verkoopt draagt een trainingsbroek en degene die oude Donald Ducks staat te verpatsen kan afdoen met een matrozenpetje en een blote leuning.

Tip 2: Locatie

Alles draait natuurlijk om de locatie. Toplocaties zijn links van het midden (van rechtsaf gezien), aan het begin van het einde en om de hoek. Ga in ieder geval niet naast elkaar zitten, dat is vragen om problemen.

Tip 3: Bier

Om de dag door te komen is het belangrijk veel bier te drinken. Een dronken babbel wil nog wel eens helpen bij het verkopen van je troep, maar bier drinken is vooral handig als je helemaal niets kwijt raakt, heb je toch nog een leuke dag.

Tip 4: Gebruik geweld

Loopt het allemaal niet zoals gewenst? Gebruik in dat geval gepast geweld. Schud de laatste centen uit de broekzakken van de aasgieren door ze aan de voeten op te tillen of deel corrigerende tikken uit aan de concurrentie. Ook sabotage in de zin van ‘hee kijk nou staat het kleed van mijn buren ineens in de brand’ wil de verkoopcijfers wel eens doen stijgen.

Tip 5: Verkooptactieken

Zorg voor een kwalitatief goed assortiment en vraag hiervoor een marktconforme prijs. Zorg voor een monopolie door alle vergelijkbare artikelen bij concurrenten weg te kopen om deze met grove winst door te verpatsen. Voer daarnaast acties door, zoals met deze coupon drie volgespoten knuffels voor de prijs van twee bij aanschaf van alle overige artikelen, alleen tussen 11:30 – 15:55 uur en niet geldig in combinatie met andere acies.

Tip 6: Blijf thuis

Wil je echt een topdag blijf dan lekker thuis. Laat die klotemarkt voor wat het is en lees verdomme een goed boek. Van mensen die hun ouwe bende proberen te verkopen voor een paar rotcenten is nog nooit iemand beter geworden. Mishandeld en smerig derdehands afval waar niemand op zit te wachten, en geen ruimte om met je auto door de stad te scheuren. De markt is een schande en een doorn in het oog van velen, gelukkig is het dit jaar voor het laatst. Veel plezier!

Leuk artikel? Deel het met anderen: