Kutsinterklaas

Door
10 oktober 2013
Reacties (3)

Terwijl de wereld naar de klote gaat is er in ons land een zeer belangrijke discussie gaande. En hoewel dit een landelijke discussie betreft raakt het ook Dordrecht en ben ik het aan mijn stand verplicht me hierin te mengen. Het is de tijd van het jaar weer om al het gepijpzeik aan te moeten horen: is er nog plaats voor de slaven van Sinterklaas?

Laat ik meteen mijn standpunt duidelijk maken: ik sluit me helemaal aan bij de mening van een ieder die spreekt over discriminatie binnen het grote kinderfeest. De Sint en zijn zwarte pieten, het is een walgelijke vertoning. Nergens in de wereld wordt een man die zo openlijk te koop loopt met zijn slaven met open armen ontvangen. En dan nog durven mensen kritiek te hebben op de huidige protesten. We hebben in 2011 bij de intocht in Dordt kunnen zien hoe de (blanke) politieagenten met uiterst grof geweld het protest de kop indrukten.

De voorstanders van zwarte pieten komen ook altijd met dezelfde zwakke onderbouwingen. Zo zou er geen enkel kind in Nederland aan slavernij denken bij het zien van zwarte piet. De laatste vorm van slavernij waar Nederland iets mee te maken heeft gehad is pas slechts iets langer dan honderd jaar geleden afgeschaft, daar zitten die kids echt nog wel mee in hun maag hoor. Als ik een euro kreeg voor iedere keer dat ik een kind ’hee Klaas, gooi de zweep er eens flink over want die luie pieten voorzien mij niet snel genoeg van pepernoten!’ hoorde roepen dan kon ik voor mijzelf nu zeker wel veertig zwarte pieten kopen.

Maar er zijn nog meer slappe excuses. Zo zou het Sinterklaasfeest met de bijbehorende pieten een traditioneel kinderfeest zijn dat al sinds mensenheugenis op deze manier wordt ingevuld en waar nooit iemand een probleem van heeft gemaakt. Nu zou zogenaamd slechts een klein groepje moeilijk doen en daar moeten we geen gehoor aan geven zegt men. Waarom zou het feest niet gewijzigd kunnen worden? Extremistische refo’s en moslims passen de uitvoering van hun geloof toch ook altijd netjes aan aan de maatschappij?

Ook zouden we kritische vragen van de kinderen krijgen wanneer we zwarte piet vervangen en moeten we de onschuldige kinderen uit gaan leggen hoe ziek wij wel niet denken. Dan zouden we het racisme in de hand spelen en onze kinderen verkeerde ideeën geven. Wat een onzin. Het is juist goed om onze kinderen al zo vroeg mogelijk in de opvoeding te vertellen dat we onderscheid maken tussen kleuren en hier even keihard in te grijpen.

Om een lang verhaal kort te maken, Sinterklaas moet dood. De kinderen pikken het niet langer en zijn het spuugzat, dan maar geen feest hoor je ze nu heel veel zeggen. En als we dan toch bezig zijn, gaat er even nog meer veranderen als het aan de kinderen ligt. Die fucking kerstman bijvoorbeeld die zijn rendieren op krankzinnige wijze afbeult. Arbotechnisch onverantwoord om die beesten vanaf de noordpool de complete wereld rond te vliegen in slechts een paar dagen. Nog zo’n blanke die zijn macht misbruikt alleen maar omdat het traditie is. Waarom is er geen plaats voor een kerstvrouw? Emancipatie verdomme, dat moeten we hebben. En die paashaas met zijn chocolade. De jeugd van tegenwoordig is al dik genoeg, ze kunnen amper door de poortjes van de metro. Voortaan gaat die paashaas lekker fruit uitdelen. Dan verstoppen we wel wat biologische appels in de tuin en dan mag dat tuig daar naar gaan zoeken. Kutsinterklaas.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • Tom

  De kerstversiering al gezien

 • sniekelaas

  Orgineel…..elke tv zender zend er zoals elk jaar een item over uit en een azijnzeiker van Idordt moet er ook weer wat over schrijven. Bij afschaffing van de slavernij heeft men de fout gemaakt al die zwarte pietjes niet terug te brengen naar land van herkomst.
  Nu staan nazaten van die zwarte pietjes vooraan om een pepernoot te krijgen.

  • Keuringsdiensd van Wahrheit

   jouw land van herkomst is zo te horen de Apenplaneet., het is een prachtig opwekkend essay!

   Ken je L. de Behangert toevallg?