We laten ons niet piepelen

Door
12 april 2014
Reacties (3)

Er zijn van die periodes dat alles mee zit, van het begin tot het seizoen tot afgelopen woensdag was het een feest om Dordt supporter te zijn. We kenden weinig tegenslag en één blik op teletekstpagina 830 bevestigde ons gelukzalige gevoel: we waren gewoon de beste van de hele Jupiler League.

Het verlies in Tilburg vorige week veroorzaakte een klein krasje in onze trots en de stiekeme winst van onze concurrent afgelopen woensdag misschien een flinke deuk maar een Dordtenaar zal altijd blijven zingen. Het was precies de tekst die ik vanavond hoorde op de Krommedijk. Het nieuwe clublied vertolkt door Jan van Est galmde door het stadion voor de aftrap. De snik in zijn stem stond voor alle tegenslag die een gemiddelde Dordtenaar tegen zou kunnen komen in zijn leven. Zoals een 1-0 achterstand tegen FC Oss na ruim twintig minuten spelen.
De op één na slechtste ploeg  deelde een flinke tik uit aan de op één na beste ploeg uit de Jupiler League. Maar we lieten ons niet piepelen zoals opper-supporter Jan al had aangekondigd, we vochten terug. Dankzij Gladon in de 35e en Snijders in de 37e minuut werd dat bevestigd. De teller stond op 2-1. De vreugde was echter van korte duur, vlak voor rust bracht FC Oss ons weer met beide benen op de grond en werd het scorebord bijgewerkt tot 2-2.

De spanning was te snijden in het stadion, her en der hoorde ik mensen op dezelfde manier zingen en schreeuwen als Jan van Est, met een flinke snik. Je weet dat je het verdiend maar je weet dat je niet altijd krijgt wat je verdiend, zo’n gevoel. Gelukkig wist Jessey Mayele wel raad met dit soort onzekerheden, zijn koelbloedige schot zorgde voor een ouderwets én zuiver gezongen “wij staan bovenaan” vanaf de tribunes.
Met nog twintig minuten te spelen en slechts één doelpunt verschil was het nog geen zekerheid maar het wel een stap in de richting van een geslaagde missie vanavond. Vol overgave bleven we zingen dat we bleven zingen omdat we Dordtenaren zijn. Zoals onze spelers bleven spelen vanwege het feit dat ze het FC Dordrecht shirt droegen. Het was misschien niet altijd even mooi, soms zelfs vals maar het was uiteindelijk voldoende om de drie punten op ons eiland te houden. Genoeg om in ieder geval één dag weer als koploper door te kunnen brengen.
Na afloop van de wedstrijd vertelde een supporter dat hij voor FC Dordrecht was teruggekeerd uit de Filipijnen. De prestaties van de club deden zijn verlangen naar zijn stad groeien en er zat niks anders op dan met vrouw en kinderen te remigreren. Hij had het over de strakblauwe lucht en de parelwitte stranden die hij achterliet voor wisselvallig weer en uitzicht op Zwijndrecht. Dat alles woog niet op tegen één blik op pagina 830 van Teletekst. Niemand in het gezelschap vond het een vreemde beslissing.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • Kees Klok

  Mooi stuk, Elisa. En die supporter…. die heb ik nog in de klas gehad, maar dat geldt voor veel supporters (en een enkele speler).

 • Richard Hc Franken

  Daar moet op gezongen worden……. !,
  Grappig, Joy komt ook uit de Filipijnen en wij hebben zicht op Zwijndrecht, maar ik heb geen flauw idee wie dat dan zou kunnen zijn ik ken geen Filipino’s in het havengebied.

 • Merlin

  Richard, we zijn ook maar pas terug uit de Filipijnen,,, Wonen aan de Nieuwe Haven..

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)