Leve het zomeravondvoetbal!

Door
4 maart 2016
Reacties (0)

Een periodetitel halen en meedoen met de nacompetitie, dat is het streven van FC Dordrecht. Een streven dat steeds meer op een illusie gaat lijken, zeker na de afgang van vanavond. Dordrecht verloor geheel onnodig met 1-2 van hekkensluiter RKC, waarbij beide ploegen wedijverden in slecht voetballen. Hoewel RKC de winnaar van die wedijver was (Dordt had enig veldoverwicht en liet een aantal mooie aanvallen zien die, geheel in Dordtse stijl, wel tot kansen, maar niet tot doelpunten leidden), gingen de Brabanders er met de punten vandoor. De wedstrijd begon veelbelovend, al in de 15e minuut kwam Dordt op een 1-0 voorsprong te staan, maar het wist deze niet verder uit te bouwen. Nu en dan werd RKC in de eerste helft gevaarlijk, maar meer dan speldenprikken waren het niet. Wij stonden ondertussen op de tribune te dansen en te springen, niet omdat het allemaal zo geweldig ging, maar vanwege de kou. Voetballen in de winter, het moest verboden worden.

De strafschoppencompetitie in de rust, waarbij Grote Lint en Wieldrecht aantraden, was, anders dan meestal, ook niet echt het hoogtepunt van de avond. De kindertjes deden hun best, maar er werd weinig gescoord. Het leukste was eigenlijk de ereronde om het veld na afloop. Een heel eind rennen voor die korte kinderbeentjes.
Na de rust ging RKC direct volop in de aanval, wat enkele gevaarlijke ogenblikken opleverde. Robert te Loeke bracht steeds redding en ons zelfvertrouwen bleef ongeschokt. Luidkeels klonk het ‘republiek Dorderecht’ van de noordtribune. Tot er ineens door RKC werd gescoord. Wat nu? De hekkensluiter komt gelijk? Iets later in de wedstrijd kwam Dordt met tien man te staan. Lumu, die in de eerste helft al geel had gekregen, reageerde onbeheerst op een scheidsrechterlijke beslissing en kreeg voor de tweede keer geel, dus rood. Een beetje heel erg dom, zullen we maar zeggen. En eigenlijk ook een beetje kinderachtig van de scheidsrechter, die zwak en allesbehalve consequent floot, want even later werd een zelfde actie van een RKC’er onbestraft gelaten. Na het vertrek van Lumu probeerde Dordt nog wel kansen te creëren, maar voor zover dat lukte, leidde het niet tot scoren. Het Dordtse spel werd steeds ongeïnspireerder en zwakker, waardoor in de 89e minuut de tweede treffer van RKC viel. Daarmee was de afgang compleet. Maandag ingemaakt door Jong Ajax en nu door de drager van de rode lantaren. Er gebeuren weleens wonderen, maar zelden in Dordrecht. Die nacompetitie kunnen we dus wel vergeten. Of dat erg is? Ach, mijn ijskoude voeten vond ik eigenlijk veel vervelender. Geef mij het zomeravondvoetbal maar.
Foto: Elisa Kuster

Leuk artikel? Deel het met anderen: