MEDISCH NIEUWS – 68 jarige (B)Lijkt Ongeneeslijk Beter! 

Door
16 juli 2015
Reacties (1)

Afgelopen week meldde zich in het Dordtwijk Ziekenhuis aan de Albert Schweitzerplaats de 68-jarige C. Druyff met verschijnselen van een aandoening waarvan men het bestaan -ook in onze Drechtsteden- wel vermoedde, maar nog nooit een geval in énig behandelkamer heeft gehad. Een ziekte die derhalve onbekend én onbenoemd bleef. Tot deze week.

Symptomen van De Ziekte van Druyff –want die naam gaven lokale media als iDordt & RTV Dordrecht er reeds aan- zijn midden jaren ’40 voor het eerst waargenomen. Uit die tijd zijn de zeer schaarse aantekeningen, gemaakt door Dr. Michels die tussen ’46 en ’51 gevallen onderzocht in Dubbeldam, Papendrecht, het Gelderse Varsseveld en later zelfs in Amsterdam.

Druyff, ooit werkzaam in Dordrecht en tegenwoordig wonend in Barcelona, dacht eerst Spaansche Griep te hebben. ‘Omdat ik medisch gezien dus nooit naar de kant ging, ben ik in de basis resistent. Én aanvallend ingesteld dus ik wérd verdedigd. Als je dan na 40 jaar nóg verdedigd wordt, moet er iets aan de hand zijn. Voor je omgeving is het vervelend! Als iedereen es wat heb en jij nooit, probeer je dan maar niet beterder te voelen….’

De adviezen die hij heeft -‘want medici hebben mijn ziekte niet dus die maken fouten’– zijn talrijk. Enkele zo “uniek van inzicht” dat daar volgens Dr. Engele ‘in de toekomst zeker naar gekeken wordt’. ‘Want van de toekomst moeten we het hebben!‘ liet Druyff de toegestroomde media weten.

Kijk, ik heb ooit een driedubbele bypassoperatie gehad. Dat kan dus want dat is geen ziekte maar een aandoening. Wat weinigen weten is dat ik indertijd om een plaatselijke verdoving heb gevraagd zodat ik de chirurgen -want die hebben niet wat ik heb dus die maken fouten- zelf kon aansturen. Hetgeen eraan bijdroeg dat ik snel herstelde. Ik mag alles weer. Voor wie moeilijk herstelt heb ik een goede tip. Een bevriende Chinese relatie van me heb een bloeiende handel in vitaminepreparaten. Ik slik die niet omdat ik alles van natura inneem maar wellicht dat het anderen helpt. Ik kan iédereen deze man aanraden. Wat ik dan ook zoveel mogelijk doé!

Specialisten hebben besloten de ziekte naar Druyff te vernoemen. Echter, dat hij het eerste laat staan enige geval van “ongeneeslijk beter-zijn” zou zijn wordt vanuit Engeland reeds betwist. Berichtgeving daarover later.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Peter Noltee

    Leuk stuk, smaakt naar meer!

Mario P. Om het Even

Geplaatst op 17 februari door
images

Jongstleden donderdag, ooit Dordts vermaarde éérste weekenddag, werd in Café Miranda´s het nieuwste werk gepresenteerd van multitalent want zanger, schilder, schrijver en dichter-performer (in die volgorde graag) Mario P Om het Even. Tout literair en anderszins artminded Dordrecht was daarbij present. Sommigen aanwezig, sommigen minder aanwezig wat niet geheel onverklaarbaar was gezien de gemêleerde gebruikersgroepjes […]

Lees verder... Reacties (0)

Duitsers Winnen WK-Verstoppertje Dordrecht 2015

Geplaatst op 24 juli door

De hoogbejaarde Duitsers die afgelopen zondag abusievelijk werden aangezien voor de vermiste deelnemers aan het Open WK Verstoppertje spelen (1 dag eerder; red.) zijn door de organisatie van genoemd evenement alsnóg uitgeroepen tot mede-winnaars van de Dordtse 2015-editie. In weliswaar haastig gecreëerde buitencategorieën -voor origineelste kleding en oudste deelnemers- maar toch eervolle vermeldingen voor de […]

Lees verder... Reacties (0)