Meer fietsen!

Door
28 augustus 2015
Reacties (6)

De gemeente Dordrecht wil dat we vaker op de fiets stappen meldt de Telegraaf. Dat is gezonder, maar zorgt ook voor minder overlast met auto’s in de binnenstad bijvoorbeeld. Om dat te realiseren wordt er de komende maanden hard gewerkt om knelpunten en gevaarlijke kruispunten aan te pakken.

Het gevaarlijke kruispunt (het “gevaarlijkste kruispunt van de regio” volgens het CDA) is inmiddels onder handen genomen. De werkzaamheden moeten het drukke kruispunt veiliger maken met een knik in het fietspad, zodat fietser moeten afremmen voordat zij de “horror-rotonde” opgaan.

Wij vroegen ons af: welke kruispunten vindt jij gevaarlijk? En waar moet de gemeente echt iets aan gaan doen?

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • Keuringsdiensd van Wahrheit

  Gewoon al dat vervelende vervuilende verstorende verziekende blik verbannen uit de gehele stad, zijn er ook geen levensgevaarlijke kruispunten- rotondes meer!

  Maar voorlopig eerst dat door een sadistische mensenhatende verkeersplanner ontworpen gedrocht, die Bassie en Adriaan rotonde thv Toulonselaan /Burg Raadtsingel- Transvaalstraat de weg uit ruimen aub, het zal er niet veiliger op worden wellicht, maar ik hoef geen valium meer te slikken als ik er langs ben!

  • PieterWolters

   Aangezien het overgrote deel van de bevolking over een auto beschikt, en die ook wil gebruiken, is jou plan niet via democratische weg te realiseren.

   Overigens kan je de door jouw genoemde rotonde eenvoudig vermijden door niet met de auto te reizen in de stad. Met de fiets of lopend heb je niets met die rotonde te maken.

   • Keuringsdiensd van Wahrheit

    Het is ook maar een advies, een suggestie voor een schonere, mooiere en veiligere stad, ik dwing niemand tot iets. Het is helaas een feit dat de meeste Nederlanders niet uit hun autootje te krijgen zijn, Ik zeg verhogen die wegenbelasting, parkeertarieven, benzineprijzen!

    Volgens mij ben je trouwens geen inwonende Dordtenaar (waar bemoei je je mee dan), deze duivelse onheilsrotonde is onvermijdelijk als je je als fietser/ voetganger/ automobilist zonder omwegen wilt verplaatsen vanuit centrum/ stationsomgeving naar Land van Valk/ Dubbeldam/ Stadspolder/ Reeland.

 • Jelle

  Rotonde groene zoom/Chico mendesring. Is nu nog gevaarlijker, want als automobilist moet je nog langer in de file wachten, en zie je de fietsers nog slechter. Ze moeten daar gewoon flyovers maken, of een derde uitgang de wijk uit.

 • Kevin

  Als je als fietser vanaf de Hugo de Grootlaan over de rotonde naar de Brouwersdijk wilt rijden krijg je erg vaak geen voorrang van de auto’s die vanaf de brug naar Zwijndrecht de rotonde oprijden met een noodgang. Hier zijn al meerdere ongelukken gebeurd en heb ik al erg veel “bijna-ongelukken” mogen aanschouwen. Erg onoverzichtelijke rotonde

 • John

  Deadman’s Crossing, Weeskinderendijk-Laan der onverenigde stoplichten; verkeer van rechts, links, bezinepomp en vanaf Weeskinderendijk. waarbij de automobilisten vanuit het centrum denken dat dit Eau Rouge op Spa-Francorchamps is (weg loopt op in een bocht)