iDordt recenseert: Memphis Maniacs, ‘masters of the mash-up’

Door
23 januari 2016
Reacties (0)

Afgelopen donderdag heb ik genoten van het Rotterdams Philharmonisch orkest met dirigent Valery Gergiev.
Met mijn zwak voor strijkers had ik een mooie avond, van rustig tot flink aanzwellend. Wat een mooi geluksgevoel is het toch, om te kunnen genieten van muziek. Deze avond zittend op mijn stoel onderga ik de muziek en bekijk ik hoe de muzikanten zich concentreren om op het juiste moment hun partij te spelen. Een hele stille zaal, met hier en daar wat gekuch en alleen maar applaus op het juiste moment.
Dit in tegenstelling tot mijn vrijdagavond in Bibelot waar zo’n beetje iedereen beweegt, zingt en springt.

Overvol Mainstage

Ik zie vanavond Memphis Maniacs in een overvol Mainstage van Bibelot. Het is hun eerste show van de nieuwe tour. Gisteren was hun try out op het vrijwilligers feest van Bibelot. Zelf waren ze daar niet helemaal tevreden over vertelt gitarist/ zanger Peter van Gestel na de show, “Maar zo hoort het met een generale” vertelt hij met een grote lach. Het decor voor de show was nog maar net een paar dagen klaar en alles moest nog uitgeprobeerd worden. Vanavond zetten ze Bibelot weer volledig op zijn kop en ik denk dat het niemand is opgevallen dat ze nog maar net gewend waren aan het decor en deze show voor het eerst opvoerden.

Lief gebaar

Het publiek geniet, springt en danst weer volop mee op de mash-ups met o.a. nummers van AC/DC, Lady Gaga, Rammstein, Linkin Park en Haddaway. Zanger Roy Smolenaars reageert leuk als ik zeg dat ik zo blij word van hen en dat zij toch de leukste baan van Nederland hebben. “Het is keihard werken geweest om zover te komen”, vertelt hij en dit succes kwam voor hem pas op latere leeftijd. “We doen alles zelf” en optreden is maar een klein stukje van de tijd die ze besteden aan Memphis Maniacs. Hij is in de jaren voor het succes enorm gesteund door zijn ouders in zijn keuze om zich met muziek bezig te houden. En nadat ik hem vertel dat ik een zoon heb die droomt van een leven als muzikant, geeft Roy mij een Memphis Maniacs bril mee voor hem. Wat een lief gebaar! En dit is niet omdat hij weet dat ik dit stukje ga schrijven, dat had ik hem nog niet verteld.

Onbezorgde avond

Er staan gewoon een aantal hardwerkende, enorme enthousiaste muzikanten in de Poplounge van Bibelot, die na hun energieke show de tijd nemen voor het publiek of je nu iets koopt of niet. Niet alleen op het podium enthousiast, maar ook daarna. Een mooie eigenschap!

Deze ‘masters of the mash-up’ hebben er weer voor gezorgd dat menigeen een heerlijke onbezorgde avond had. Ik wist dat het weer een feestje ging worden, het was dus voor mij twee avonden genieten van heel verschillende muziek. Niet echt gek dus, dat vandaag het refrein van een wonderschoon Steven Wilson nummer ‘Perfect life’ in mijn hoofd zat:

We have got
We have got the perfect life..

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)