‘Mooi nul nul gehouden, die tweede helft.’

Door
7 november 2015
Reacties (0)

Vrijdagavond half zes. Door de stromende regen loopt een Gideonsbende van FC Dordrecht-supporters naar de klaarstaande bus. Bereid om spits en files te trotseren om hun club ten onder te zien gaan tegen de koploper van de Jupiler League, Go Ahead Eagles. De ontvangst in de Adelaarshorst is prettig. Vriendelijke stewards, een mooi opgeknapt stadion, van het formaat dat FC Dordrecht al lang had moeten hebben. Waarom kan in een stad met 98.540 inwoners wel, wat in een stad met 118.899 inwoners niet kan, vraag ik mij af, maar dit terzijde. Het forse uitvak wordt voor ongeveer een kwart gevuld en dan neem ik het ruim, maar er is bier, dus niets te klagen. En Go Ahead Eagles koploper? Daardoor laten wij ons niet intimideren.

Wij dachten dat dat ook voor de selectie gold, maar het was even schrikken toen na enkele minuten al een kopbal van De Kogel tegen de lat ging. De Dordtse defensie bleek nog steeds niet veel voor te stellen. We veerden op toen Alvin Daniels even later een gouden kans kreeg voor open doel, maar die door een onbeheerste trap verprutste. Ja, een Dordtenaar zal altijd blijven zingen, maar het toontje werd iets lager toen Rijsdijk, slim gebruik makend van het geknoei in de Dordtse verdediging, de score opende. Dordrecht liep voortdurend achter de feiten aan. Het werd 2-0 via De Kogel, die er op de rand van rust nog maar eentje in kegelde. Drie fraaie doelpunten die Te Loeke kansloos lieten, dat wel.

In de rust haalden we nog maar een biertje. Het was niet anders. Het was ook het laatste, want even later ging de kantine dicht. De voorraden waren op. Dat ze één bus supporters niet konden bevoorraden tot het eind van de wedstrijd was misschien een teken, want inmiddels was een geheel ander Dordrecht op het veld verschenen. Roorda had plaatsgemaakt voor Lima en Daniels voor Pisas. Dordt ging vanaf de eerste minuut volop in de aanval en zette de koploper zwaar onder druk. Er werden mooie kansen gecreëerd, bloedstollend spannende ogenblikken, maar er vielen geen goals. Dat was jammer, maar FC Dordrecht liet even zien dat het dan wel niet van de nummer één kon winnen, maar dat er hoop is voor de toekomst. ‘Mooi nul-nul gehouden, die tweede helft,’ klonk het op de terugweg in de bus, ‘als ze altijd zo spelen, komt die periodetitel er misschien nog wel.’

Foto: Elisa Kuster

Leuk artikel? Deel het met anderen: