Dordtenaar letterlijk in de race voor landstitel

Door
31 juli 2014
Reacties (0)

Moto gymkhana. Watte? Moto-gym-khana. Dat is een Japanse sport en wil zoiets zeggen als ‘zo snel mogelijk met je motor een parcours langs pionnetjes afleggen’. Als deelnemer krijg je een halfuur om de route uit je hoofd te leren en daarna mag je ‘m twee keer rijden. Op je motor. De competitie telt zes wedstrijden en aan het eind van de rit berekenen ze door middel van allerlei wiskundig gedoe de winnaar. Dit jaar vinden er in Nederland de eerste officiële kampioenschappen plaats en de kans is groot dat een Dordtenaar als Nederlands kampioen uit de bus komt.

Kristian, zo heet de desbetreffende Dordtenaar en rijdt op een volledig verknutselde Honda Fireblade. Tot nu toe heeft Kristian alle Nederlandse wedstrijden gewonnen, op eentje na omdat hij van zijn motorfiets viel. Ook in de Engelse competitie maakt hij furore en was afgelopen weekend, met zijn eenmalige deelname, sneller dan alle andere internationale deelnemers.

Hoewel deze motorsport in Nederland nog vrij klein is, hebben de Gymkhanisten -zo noemen ze zichzelf, dat hebben wij niet bedacht- goede hoop voor de toekomst. Zo hebben ze in Engeland al tribunes, publiek en een commentator. Ook in Nederland is de motorsport groeiende en wie weet duurt het nog maar een paar jaar voor de motormuizen al rijdend op de typische mannenzenders te zien zijn. Tot die tijd kun je bij interesse terecht tijdens de livewedstrijden, die nog op 17 augustus en 14 september plaatsvinden in Lelystad.

Heb jij nou ook een voertuigbeheersing waar je u tegen zegt en vind je het heerlijk om met je motor rondjes om oranje en blauwe toeters te rijden? Dan is dit jouw kans om geschiedenis te schrijven als een van de eerste Gymkhanisten van Nederland. Het instapniveau is laag en zelfs vrouwen schijnen mee te mogen doen. Meer informatie vind je hier.

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Red OMC

Geplaatst op 10 december door

Voetbalclub OMC en de buren hebben al een tijd een conflict over geluidsoverlast. Enkele OMC leden hebben daarom de Facebook pagina Red OMC opgericht en daar deze post op geplaatst:

Lees verder... Reacties (2)

NL Kampioen Motogymkhana

Geplaatst op 15 oktober door

Dordrecht is een nieuwe Nederlands kampioen rijker. Kristiona Eekhof is de eerste Nederlands kampioen Motogymkhana. De motorrijder moet met zijn motor een behendigheidsparcours afleggen. Diegene die dat het snelste en mooiste doet heeft gewonnen.

Lees verder... Reacties (0)