Muziek verbroedert in DOOR

Door
9 april 2016
Reacties (0)

Ik houd van uitgaansgelegenheden waar je in je eentje naar toe kunt gaan. Natuurlijk kun je overal alleen heen gaan, maar soms voelt het gewoon nog beter. DOOR is zeker zo’n plaats voor mij.

Ik ben er nu een aantal keren geweest en de sfeer is altijd weer net een beetje anders doordat de muziek die er staat vele kanten op gaat. En die sfeer was al die keren heel fijn! Mensen in allerlei leeftijden en een praatje heb je er zo. Alsof je even bij bekenden op visite gaat.

Gerard Laurens

Gisteren trok Gerard Laurens mij naar Door toe. Deze sympathieke man ken ik alweer een tijdje van het uitgaansleven en van een bak koffie in mijn tuin. Enthousiast vertelt hij altijd over zijn liefde voor muziek en het schrijven van zijn eigen nummers en dit wilde ik eindelijk wel eens live meemaken.

Ik wil je slaan

Eerlijk gezegd ben ik zelden een liefhebber van Nederlandstalige muziek en was ik dus dubbel verrast dat ik het echt mooi vond. Gerard zijn stem raakt mij en ieder woord is te verstaan. Als je rond keek merkte je ook dat vrijwel iedereen geraakt werd door zijn teksten die over het leven gaan. Het nummer ‘Ik wil je knuffelen, ik wil je slaan’ bijvoorbeeld. Over het gevoel wat degene die je liefhebt bij je naar boven kan halen. Mooi verwoord en mooi gezongen, het leven met de emoties die iedereen herkent.

Extra verrassing was dat Gerard aan het begin van deze week is rond gaan bellen en zonder te repeteren met een band speelde. Zelf zegt hij daarover; “Dit concept bevalt me wel. Klein beginnen en bevriende muzikanten uitnodigen om mee te doen. Er zijn zoveel goede en enthousiaste muzikanten in Dordt. Ik dacht altijd spelen met een band is lastig, maar op deze manier spontaan laten ontstaan is heerlijk. De mensen die meespeelden vonden het ook heel leuk. Dus wat mij betreft, wordt vervolgd.” Met Ron in’t Veld op gitaar, Case Brandt op Bas, Judith van Wijngaarden op Sax en Ruben Gouwman op Kagon stond er een hele leuke gelegenheid band op het podium.

Jamsessie

De sfeervolle zaal was goed gevuld met mensen die op de bank en stoelen zaten en eromheen stonden, biertje, wijntje of een flesje limonade in de handen. Het gevoel een huiskamer concert mee gemaakt te hebben op deze vrijdagavond maakt het mooie gevoel van deze avond compleet. Volgens de Door traditie ontstond er na een optreden een jamsessie waarbij de aanwezige muzikanten makkelijk het podium opstappen.

Dat muziek verbroedert was vanavond weer heel duidelijk.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)