MVV uit, je kan het maar gehad hebben…

Door
26 september 2015
Reacties (0)

Na de doordeweekse onderbreking door het bekertoernooi, FC Dordrecht schakelde de amateurs van Feyenoord uit, wordt de Limburgse tour voortgezet in Maastricht. Zo’n 35 supporters stappen vol goede moed de bus in van Chauffeur Piet, u weet wel, die van “Ik ben Piet en hoop dat jullie winnen”. Wij ook Piet, wij ook!  Wie niet naar Maastricht gaat vanavond is Trainer Harry, want hij is geveld door een zware keelontsteking. Gezien de afstand geen slechte wedstrijd om ziek te zijn.

De Schapenkoppen starten met de vertrouwde basiself, die alweer drie duels ongeslagen en zonder tegentreffer zijn. Vanavond zou dat wel eens onderbroken kunnen worden, MVV-uit is niet bepaald een zekerheidje gebleken de voorbije seizoenen. Na het gebruikelijke, maar vreselijke Maastrichtse volkslied trappen MVV en Dordt af voor hopelijk een boeiende wedstrijd. De eerste helft kan waarschijnlijk voor beide partijen niet tot tevredenheid stemmen. Dordt voetbalt maar komt niet tot grote kansen, MVV probeert te counteren maar komt ook nauwelijks voor het doel van Robbert Te Loeke. De keren dat het lukt, worden de grote mogelijkheden verprutst of treedt de Dordtse goalie handelend op. Na een afgekeurd doelpunt van Rangelo Janga, volgens de supporters die thuis de wedstrijd via de TV volgen onterecht, scoort MVV uit een corner de 1-0. Pereira kan met zijn beperkte lengte bij de tweede paal inkoppen, alle Dordtenaren claimen dat er ook hier een overtreding is gemaakt, maar arbiter Bax telt de treffer alsnog.

Na de rust wordt de wedstrijd een stuk leuker als beide ploegen voor aanvallend voetbal kiezen. Gérard de Nooijer heeft nog maar net een extra aanvaller in de persoon van Jafar Arias ingebracht, als een Dordtse aanval via Rangelo Janga dan toch een doelpunt oplevert! Een kale MVV supporter die zojuist nog dieronvriendelijke gebaren stond te maken, wordt door het uitvak vakkundig tot stilte gemaand. Diezelfde stilte slaat nog geen twee minuten later als een bom in als MVV via Nys de 2-1 binnenschiet. De kale supporter wordt nu bijgestaan door meer supporters van de rood-witten, zijn wraak is zoet. Een nieuwe achterstand betekent een nieuwe jacht op de gelijkmaker, want de Schapenkoppen geven niet op. MVV lijkt van deze aanvalsdrift te gaan profiteren, maar verzuimt de zege veilig te stellen. De aanvalsdrang van FC Dordrecht wordt uiteindelijk wel beloond, al komt de treffer enigszins uit de lucht vallen. Een vrije trap van Jeroen Lumu zeilt langs de aanvallers en verdedigers die zich rondom keeper Branderhorst hadden verzameld en belandt stilletjes in de verre hoek in het net! Zit er dan nog meer in. voel je de supporters en spelers denken? Helaas blijkt de 2-2 ook de eindstand te zijn, ondanks een grote kans voor MVV via de rappe Guvenc. Een golf van opluchting gaat door het uitvak als de het eindsignaal klinkt, al snel gevolgd door de eerste teleurstelling, want er zat vanavond toch wel meer in dan getoond.

De terugreis door het Limburgse en Brabantse land begint met de gebruikelijke nabespreking in de bus, berusting dekt de lading. Na de eerste rondjes bier, gevolgd door de kaas en worst, wordt er alweer vooruitgekeken naar volgende week. Dan is onze Tempel der Beschaving weer het decor en komt Jong Ajax op bezoek. Teken gerust de petitie, www.stopdebeloften.nu, want eigenlijk zitten wij toch niet te wachten op zulke tegenstanders. Inmiddels gaat de rum van Jan door de bus, maar de laatste slok wordt bewaard voor Trainer Harry, goed voor de keel!

Foto: auteur

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)