Een natte broek

Door
11 juni 2015
Reacties (2)

“Ik ben tot aan mijn boxershort nat.” Ik kom niet meer bij en begin keihard te lachen.

We komen ter plaatse en zien een vrouw met een bebloede arm. De melding was dat iemand was gebeten door een hond. Ze geeft meteen aan dat ze gebeten was door haar eigen hond. Ze stond er enigszins ongemakkelijk bij. Mijn eerste indruk is dat dit een sportieve vrouw is die precies weet wat ze moet doen. Ze houdt met haar ene hand de andere arm omhoog en wijst ons drie plaatsen aan op haar arm. Drie keer heeft haar hond gebeten. De ambulance was al onderweg.

Haar hond bleek los te lopen (waar het ook mag) en schrok van een andere hond. Toen de vrouw haar hond wilde pakken beet hij letterlijk even van zich af. Het lukte haar toch om de hond te pakken en in haar auto neer te zetten. Ze wijst ons haar auto aan.

Ik zie een grote herder die een beetje verdrietig kijkt naar haar/zijn baasje. De hond zit op de bestuurdersstoel netjes te wachten. Inmiddels is de ambulance ter plaatse en worden haar wonden aan haar arm bekeken en verzorgd. Voor wat hechtingen moet ze even mee naar het ziekenhuis. We besluiten in overleg met elkaar dat we haar en haar hond even afzetten bij haar thuis zodat ze zelfstandig met een kennis even naar de huisartsenpost kan. Dan is de hond en de auto ook daar waar ze horen te staan en dan hoeft de vrouw dat niet alsnog later te regelen.

De vrouw pakt haar hond, die netjes en rustig bij ons in de politiebus gaat zitten. De chemie tussen baasje en hond is er nog steeds en het lijkt wel alsof de hond het goed wil maken met zijn/haar baasje. Van een agressieve hond is absoluut geen sprake.

Mijn collega stapt in de auto van de vrouw en rijd achter ons aan naar het adres. Vlak voordat we daar zijn geeft de vrouw aan dat we snel moeten stoppen. De hond heeft diarree en moet heel snel even naar buiten. Ik zet de auto langs de kant en de vrouw geeft aan dat ze de laatste honderd meter even samen met haar hond naar huis loopt.

Bij het adres zie ik mijn collega uit de auto van de vrouw stappen. Met een zuur gezicht stapt hij uit. “Kanonnen, het stonk in de auto Dirk” zegt hij tegen me. “Volgens mij heeft die hond gezwommen want heel die stoel was zeiknat. Ik ben tot aan mijn boxershort nat.” Ik kom niet meer bij en begin keihard te lachen. De hond had helemaal niet gezwommen…

Als ik uitgelachen ben zeg ik tegen hem dat de hond niet gezwommen maar dat de hond diarree had en dat hij best een lange tijd moest wachten op zijn/haar baasje. “Heb ik dan gewoon in de stront gezeten?” en het lijkt alsof zijn gedachten en reuk bij elkaar komen en hij geef t aan dat hij het inderdaad ruikt. Het is niet netjes maar ik kan niets anders dan keihard lachen en ik hou mijn autosleutel stevig vast. “Je denkt toch niet dat we straks wisselen van plek in de auto he?”

De vrouw bedankt ons voor de moeite en met een stalen gezicht geven we aan dat het een kleine moeite was en wensen haar succes verder. De vrouw vond het al vervelend dat ze tot last was. Laat staan als ze weet van de natte plek in de broek van mijn collega.

We rijden naar het bureau en mijn collega houdt zijn billen boven de stoel. Al hangend met het raam open moppert hij ook nog eens dat hij geen tweede broek heeft hangen in zijn kastje. Al lachend zeg ik tegen hem dat hij daar gewoon schijt aan moet hebben. Bij het bureau rookt de collega nog even een sigaretje op de binnenplaats. Ik vertel uiteraard de collega’s binnen wat er gebeurd is en op het moment dat mijn collega binnen loopt vragen de collega’s of hij nog naar de wc moet. Ook aan de koffietafel werd er hard om gelachen en ook de collega zelf kon er de humor van inzien.

Eenmaal schoongemaakt gaan we gewoon weer verder. Ook de politiebus werd grondig schoongemaakt. Toch hing er tijdens de dienst verder een luchtje in de auto. De collega was er gelukkig niet strontziek van.

DJ_Grootenboer

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Mohammad Kaveh Yazdandoust

    perfect

    • Mausice Barbara

      Hahahha wat leuk en grappig dit. Dit laat zien dat er ook humor bij de politie leeft. Geweldig om te weten !! Whahah