Natuur(lijk)!

Door
27 mei 2015
Reacties (0)

Van echte ongerepte natuur kunnen we niet meer spreken in de omgeving. Toch ligt al het water en de Biesbosch aan onze voeten om ervan te genieten. Je kunt uiteraard kiezen voor een gewoon wandelingetje, maar met de zon in het vooruitzicht, is er steeds meer keuze voor leuke activiteiten en uitjes, ja buiten!

Oke, niet de Dordtse Biesbosch, maar de Brabantse (overigens wel georganiseerd door een Dordtenaar). Op zaterdag 30 mei organiseert Passie voor Puur een voordelige preview voor mensen die laagdrempelig kennis willen maken met hun outdoor-programma: Bushcraft in de Biesbosch. Onder begeleiding van een ervaren natuurgids gaan deelnemers op zoek naar eetbare wilde planten. Verder leer je zelf vuur maken en maak je een heerlijke maaltijd op houtvuur. Ik zeg doen!

12 juli is de Dordtse Biesboschtrail zomer editie (beetje jammer dat het met Big Rivers samenvalt, maar de fanatiekelingen kunnen gewoon naar beiden toe). Ervaren trailrunners en buitensporters willen je graag laten zien dat je in de Dordtse Biesbosch schitterend onverhard kunt lopen. Een unieke ervaring in een prachtig gebied, aldus de marketingmachine. Tijdens de run kunnen zij je tips en aanwijzingen geven voor de diverse aspecten van trailrunning. Let op, wil je hieraan meedoen, moet je wel een halfuur kunnen hardlopen.

Hou je van fietsen en/of het goede doel? Nobel’s Brood organiseert 7 juni een fietstour voor zowel racers (80 km) als zondagsrijders (30 km). Onderweg wordt er – hoe kan het ook anders – een boterham gegeten met elkaar op hooibalen in het weiland van De Zuivelboerderij in Molenaarsgraaf. De opbrengst gaat naar het Babyhuis.

Wil je genieten van de natuur, maar dan in stijl? Dan is de samenwerking van Imbarcazione Barone met Boranca / Hightealicious / Otto e Mezzo wellicht iets voor jou. Regelmatig kun je genieten van een overheerlijke wijnproeverij, high tea of pizza tijdens een prachtige rondvaart.

Het is het jaar van de bodem. Daar kun je a.s. zaterdag alles over leren tijdens de Tuinfair van volkstuinvereniging Vlijpark. Bij Vlijpark doen ze aan eigen kweek van heem- en groenteplanten en een volwaardige ‘van tuinafval tot compost’ verwerking. Deze dag bijzondere planten voor tuin en moestuin te verkrijgen, theeterras met zelfgemaakte lekkernijen en deelname van natuur- en milieuorganisaties.

En er is altijd wat te doen in de Biesbosch; varen, kanoën, wandelen, fietsen, spelen, vogels kijken, vissen en bijzondere tochten zoals kanotocht bij volle maan en een nachtvlindertocht. Ook kun je overnachten in de Biesbosch, zoals in de Ecolodge. Wakkerworden met een prachtig uitzicht!

Of een handje helpen bij een zaai-actie, naar de opening gaan van Crabbehoeve (vandaag!) met een groente- en bloementuin voor de hele wijk, bezoekje brengen tijdens de fietstocht op 13 juni bij een van de vele Dordtse Stadslandbouwinitiatieven, een curcus wolverven met planten? Een volle agenda.

Als dit allemaal te spannend is als rasechte stadsbewoner, dan is het misschien beter om te beginnen met een picknick of barbecue in een van de Dordtse parken…. Ook leuk!

@FairOnlyThirza
www.facebook.com\faironly

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dordrecht krijgt tijdelijk nieuw hotel

Geplaatst op 16 november door

94 studenten die Hotel- en Eventmanagement studeren aan Hogeschool Tio Utrecht en Rotterdam toveren StayOkay Dordrecht tijdelijk om tot Hotel Roots. Het idee is om een eigentijds ingericht hotel met huiselijke sfeer te creëren. Daarnaast gaan ze evenementen organiseren.Van 23 november tot 27 november ziet StayOkay er anders uit dan normaal. De winst van het […]

Lees verder... Reacties (0)

De Dordtse legende #2 – De Biesbosch soldaat

Geplaatst op 16 augustus door

Dordrecht kent veel legendarische volksverhalen. Elke week vertalen wij zo’n verhaal naar deze tijd. De verhalen die wij vertellen zijn gebaseerd op de verhalen uit het ‘Bèèh… Groot Dordts volksverhalenboek’. De Biesbosch soldaatHet was een warme dag in augustus. De hele dag was het druk in de Merwelande. Gillende kinderen, schreeuwende ouders, lachende jongeren. Toen de […]

Lees verder... Reacties (0)