Net als vroeger, maar toen wonnen wij wel

Door
24 oktober 2014
Reacties (2)

Vrijdagavondvoetbal, dat was jarenlang ons lot. Uit naar Almere, in de file bij Gorinchem en Houten. Hopen dat de politie de bus vroeg genoeg opwacht om ons op tijd naar het stadion te loodsen. Knokken voor een periodetitel, of was de nieuwe periode nu net begonnen?
Vanavond is het weer vrijdag en wordt er gevoetbald door ons lokale FC. Geen Jupiler League, wel files en het decor is ook wat imposanter dan gebruikelijk. FC Dordrecht speelt uit tegen ADO Den Haag in het Kyocera Stadion. Het enige wat doet denken aan de Jupiler League vanavond, zijn de plekken op de ranglijst van beide elftallen, maar de weg naar boven is nog binnen bereik en het seizoen nog lang. Kom op Dordt, laat ons weer juichen!

De eerste verrassing van de avond komt op naam van Ernie Brandts. Ibrahim Toure, de handtekening op zijn contract is nog nat, mag direct in de basis beginnen. Als diepe spits, gesteund door een brok aan ervaring op het versterkte middenveld. De vele tegentreffers zorgen dus toch voor een aanpassing in het spel. De supporters houden zich vast aan het normale repetoire. Zij zijn per slot van rekening Dordtenaar en die blijven nou eenmaal zingen.

De eerste helft is bij vlagen opwindend, er zijn kansen voor beiden elftallen. Zuiverloon is als eerst dichtbij met een kopbal die gekeerd wordt Kurto. Gosens stuit aan de overkant op de benen van Hansen, na een prima assist van Toure. Dordt drukt en op dat moment countert ADO zich naar de 1-0, binnengeschoten door Kramer. Ondanks de achterstand blijft FC Dordrecht voetballen en naar het eind van de eerste helft levert dat een aantal grote kansen op. Haddad en Toure zijn het dichtstbij de gelijkmaker.

Ook na de rust is het balbezit veelal voor Dordt, maar tot grote kansen komt het niet. Toure en Fortes krijgen de mogelijkheid om te vuren op het Haagse doel, maar de keeper ligt twee keer goed in de weg. In de 74e minuut profiteert Gehrt van een afvallend balletje en omspeelt Kurto voor het tweede Haagse doelpunt. Over en uit, al probeert Dordt het nog door twee aanvallende wissels. Het blijft bij 2-0 en Dordt gaat met lege handen terug naar het Eiland. De spelers krijgen toch een luid applaus van de 150 meegereisde supporters.

Debutant Toure mag na de wedstrijd opdraven voor de camera van Fox Sports en vertelt dat hij nauwelijks kon slapen vannacht. Ook vanavond zal dat lastig gaan, want die wedstrijd gaat hij nog een paar keer naspelen in zijn hoofd. Ondanks het korte nachtje viel hij in positieve zin op. Een lichtpuntje op deze donkere en natte avond.

Vrijdagavond, het voelde zo vertrouwd. Met slecht weer, files en een voetbal leek het net de Jupiler League. Het enige wat verschilde met afgelopen seizoen waren de punten, die gingen niet mee terug….

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Guest

    Ik denk dat je zo langzamerhand wel mag stellen dat FC Dordrecht zwaar teleurstelt. Is de selectie van Willem II werkelijk zoveel beter? Maar goed, Marco is stronteigenwijs dus het zal vast wel goedkomen. Not. Op naar weer minimaal 19 jaar Jupilerleague…

  • 078

    De selectie van Willem 2 is veel beter. Die hebben een subtop waardige voorhoede, wij bij lange na niet.
    Excelsior verrast wel en heft geen betere selectie. Het enige dta tegenvalt is trainer Ernie, die bakt er tot nu toe niet veel van en kan het ook niet goed uitleggen wat nu precies de bedoeling is. Excelsior heft Dijkhuizen, echt een top trainer en dat maakt heet verschil.
    De komende 4 wedstrijden verlies je ook en dan heb je er 10 op rij verloren en sta je laatste..Maar we blijven komen!