Niets te zoeken

Door
8 augustus 2014
Reacties (2)

Wie – zoals ik vanochtend – een bezoek brengt aan het stadion van FC Dordrecht (gek genoeg spreekt half Nederland ineens van een ‘stadionnetje’)  zal het opgevallen zijn dat er het één en ander veranderd is. We kunnen er niet omheen, de Schapenkoppen spelen komend seizoen eredivisie. Het bezoekersvak is vergroot, een tvcamera-installatie is op het dak geplaatst en de supportersvereniging heeft een heuse fanshop geplaatst.  Ook voor de gemiddelde Dordt-supporter zal er het nodige gaan veranderen. Zo zijn we er inmiddels aan gewend dat  de gesprekjes op school, werk of op straat dezer dagen ongeveer als volgt gaan:

“Wat leuk dat FC Dordt in de eredivisie speelt, maar euh… ze hebben daar toch eigenlijk niks te zoeken?”

Nou weet ik niet wat mijn ‘lotgenoten’ meestal antwoorden, maar bij mij komt het er op neer dat we er gewoon van gaan genieten. Natuurlijk wordt het wel even wennen. Lekker langs de lijn staan bij Achilles’29 wordt zondagochtend vroeg op om in een bus naar Groningen te stappen.  Nog snel even een kaartje kopen voor aanvang van de wedstrijd wordt weken van te voren plannen om niet achter het net te vissen. En in plaats van uitgebreid eten op zondag, moeten we weer met ‘het bord op schoot’.  Maar als we nou eens afspreken dat we elk gelijkspel vieren als een overwinning en elke winst als een periodekampioenschap? Bij verlies grijpen we dan gewoon terug op de altijd gezellige derde helft in het supportershome en/of de Dordtse horeca.

En mochten we dan uiteindelijk toch degraderen, gaan we gewoon op zoek naar een goeie grasmaaier. Want achter de Noord-Tribune valt achter metershoog gras nog steeds te lezen: “Welkom in de Jupiler League” En wat hadden we dáár nou feitelijk te zoeken met de op-één-na-laagste begroting van het betaald voetbal?

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • 078

    Joh Alex, de echte supporter (dat ziijn de 2500 seizoenskaarthouders toch wel) gaat van een laatste of hopelijk een na laatste plaats uit (Excelsior onder je houden en we hebben een top seizoen!). Wij gaan gewoon genieten en vooral als club gezond blijven of nog gezonder worden, het stadion moet gebouwd gaan worden en we gaan de stad Dordrecht op de kaart zetten.
    We spelen vaak op zaterdagavond ipv vrijdagavond en blijkbaar altijd in een vol stadion. Gewoon genieten dus! Op naar heerenveen morgen en wie weet…

  • PieterWolters

    Niets te zoeken in de eredivisie, maar de eerste wedstrijd (uit nota bene) is wel gewoon gewonnen. Als een promovendus in een hogere competitie niets te zoeken zou hebben dan deugen de promotieregels niet….