Nieuwe mega coffeeshop

Door
4 januari 2016
Reacties (2)

De V&D loopt op zijn laatste benen en het is niet de vraag of, maar wanneer de vesting op het Scheffersplein zijn deuren sluit. We kunnen treuren om het gat wat in het hart van de stad ontstaat, we kunnen ook kijken naar de kansen die een faillissement biedt.

Een nieuwe coffeeshop

Ik sprak er onlangs over met taxichauffeur Herman en hij had best een aardig idee: Schenk de V&D aan de gemeente Zwijndrecht en nodig coffeeshop Xpresso uit om een tweede mega-coffeeshop te beginnen in dit pand.

Alleen maar winnaars

Op de bovenste verdieping verbouwt de coffeeshop zijn eigen wiet zodat aanvoer via de achterdeur niet meer nodig is (mooi project voor werkloze jongeren om werkervaring op de doen in het groen). Op de eerste verdieping plaatsen we een speciaal op dopeheads ingerichte fitness/relax ruimte en op de begane grond een ruime coffeeshop met permanente tentoonstelling over het gebruik van Marihuana wereldwijd en de schade van de war on drugs. La Place aan het Scheffersplein verkoopt voortaan wietburgers en Bhang Lassi-milkshakes.

Zwijndrecht

En de Brokkemeester? Die kan door gaan met het wegpesten van de Dordtse coffeeshops. Omdat de nieuwe V&D staat op Zwijndrechts grondgebied hoeft hij zich hier niet druk over te maken. Wij zien alleen maar winnaars.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Wim van Pelt

    Prima idee. Dan zie ik nog een winnaar en dat is Stichting ToBe. Coffeeshop Xpresso valt onder Stichting Het Dilemma. In het jaarverslag staat: “Stichting Het Dilemma steunt initiatieven met een maatschappelijk draagvlak in de Zwijndrechtse Waard. Veelal richten deze initiatieven zich op kansen voor jongeren. De steun van Stichting Het Dilemma bestaat uit een jaarlijkse financiële bijdrage voor Stichting Maatschappelijke Betrokkenheid Zwijndrechtse Waard (MBZ). Stichting MBZ biedt (jongeren)initiatieven in de regio een steuntje in de rug.”. Dus als we het goed organiseren en de winst van de coffeeshop in het Dordtse warenhuis in de kas van ToBe laten vloeien hebben we meteen ook dat probleem getackeld. Alle problemen gaan in rook op. Wie kan daar op tegen zijn?

  • http://www.coffeeshopnews.nl/ Peter Lunk

    Met onzin red je de wereld niet hoor.

Waar moet de Bimbobox nu heen?

Geplaatst op 17 februari door

De V&D is officieel dicht. Gisteren ontplofte Facebook met de ene na de andere foto. En uiteraard begon iedereen weer over wat er nu met dat grote pand moet gebeuren. Door een origineel persoon op mijn Facebook werd een andere snaar geraakt: De Bimbobox. Want waar moet die nu naar toe? De arme aapjes worden […]

Lees verder... Reacties (6)

Eten voor een tientje #1

Geplaatst op 22 juni door

Het is officieel zomer en wat is er nou fijner dan op het terras een hapje eten? Maar aan uit eten gaan hangt een prijskaartje. Wij vertellen je elke week waar je voor niet meer dan een tientje kan eten in Dordrecht.Te beginnen bij de V&D. Van maandag tot en met zaterdag  kan je op het […]

Lees verder... Reacties (0)