Nieuwe parel: Huis Roodenburch

Door
7 mei 2016
Reacties (0)

Het is altijd leuk om nieuwe pareltjes te ontdekken als je al zo lang in Dordt woont. Tijdens een lekker stukje wandelen met het zonnetje in mijn smoeltje besloot ik koffie te drinken bij Huis Roodenburch. Ik stond versteld van het prachtige pand dat schuil gaat achter een donkere gevel.

Als je binnen komt wordt je verwelkomt door biologische groentes en sapjes. Je bevindt je in een donkere, maar sfeervolle kelder. Ergens links in de hoek schijnt zonlicht naar beneden langs de trap. Als je de trap oploopt heb je ineens het idee dat je in een heel ander pand bent.

Alle aapjes kijken

Zo donker als het beneden is, zo licht is het boven. Buiten het feit om dat het heel leuk en mooi is ingericht (vooral de aapjes), is het pand van zichzelf al prachtig om te zien. Nooit had ik verwacht dat er zo’n lichte authentieke ruimte schuil ging achter zo’n donkere en mysterieuze gevel.

Binnenkort openen er nog meer zalen en ik ben reuze benieuwd hoe die eruit zien. En een leuke bijkomstigheid: de koffie is ook nog eens goed!

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)