Nog even een avondje voetbalromantiek

Door
24 september 2014
Reacties (0)

Wanneer het gevoel van heimwee naar de Jupiler League je bekruipt is een bekerwedstrijd naar Sneek een goede remedie. Bijna 200 kilometer rijden om een wedstrijd te zien op een plek waar geen megastadion opdoemt met evenveel beveiligers als zitplaatsen. Waar je het (kunst) gras kunt ruiken en het rondvliegende zweet van de spelers je op de huid zit.
Het was sowieso al een schoolreisje. Ad Heijsman, onze voorzitter (eigenlijk algemeen directeur) ging mee met de supportersbus en afgezien het feit dat hij bij Utrecht de busreis al zat was (‘moeten we dan echt nog zeker twee uur rijden?’) was hij als een kind zo blij met de pitstop bij Mc Donalds in Joure. Het Big Macmenu was voor hem uiteindelijk elke kilometer waard.
Eenmaal in Sneek aangekomen stond een vriendelijke Friese steward ons al bij de parkeerplaats op te wachten. Het had niks te maken met veiligheidsvoorschriften, hij wilde niet dat wij verdwaalden in het voor ons onbekende stukje Nederland.
Met een grote glimlach betraden wij de accommodatie in Sneek. Een glimlach die meteen werd beantwoord met een glimlach van de lokale supporters. Terwijl wij ons vergaapten aan alle nieuwe indrukken; “Oh kijk, een prijzenkast”, “Hé, je kan oranje koeken winnen bij de loterij”, liepen de spelers warm op het veld. Romantiek is leuk maar er moest natuurlijk wel gewonnen worden.

Gewonnen werd er,  Lieder, Koolwijk en Pisas zorgden ervoor dat onze armen tot drie keer toe de boarding langs het veld loslieten. Maar er werd vooral genoten. Van de strijdlust die onze tegenstander toonde, van de voetbalkunsten van onze eigen FC en van de arbiter die met zijn schuimspray prachtige slingers op het veld achterliet. Het was een avond die ons deed denken aan een wedstrijd als Achilles uit. Geen gedoe, gewoon gastvrij.

Het zal straks allemaal anders zijn in de Arena, het Philips Stadion of in de Grolsch Veste. Maar gelukkig zijn we door naar de derde ronde van de KNVB beker. In de bus op weg naar de Tempel der Beschaving werd er hardop gedroomd van een tegenstander uit de amateurtak of uit de Jupiler League. Niet vanwege de winkansen maar gewoon vanwege het uitzicht op nog een mooie voetbalavond.

 

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)