Nooit opgeven altijd doorzetten

Door
12 april 2015
Reacties (0)

“Kan het vanavond eigenlijk al gebeuren?” vroeg iemand in het supportershome zich af. Even rekenen leert ons dat ‘het’ nog steeds kan. Nee dus, FC Dordrecht degradeert dit weekend niet en voetbalt nog steeds tussen de eliteclubs van het betaald voetbal, ongeacht de uitslag vanavond. Enigszins gerustgesteld stappen we in de bussen voor het korte ritje naar Breda.

Het uitvak van NAC is eerlijk gezegd één van de minste van het betaald voetbal. Het zicht achter één van de doelen is nogal beperkt, maar dat was in de eerste helft eerder een zegen dan een last. NAC maakt het spel en Dordrecht komt totaal niet in het spel voor. Op het kwartier lag de 1-0 (Tighadouini) er al in en even later werd de voorsprong al bijna verdubbeld, hoewel het zou nog tot de 42e minuut duren (weer Tighadouini, mooi afgewerkt) tot dat gebeurde. De wedstrijd was vooral een spel tussen de aanvallers van NAC en de als vanouds uitblinkende Filip Kurto. Zoals zo vaak gooit hij alles in de strijd om de ballen uit het doel te houden. Iets te fanatiek, want even lijkt het er op dat hij zich moet laten wisselen voor onze talentvolle derde keeper Brian Meulmeester (tweede keeper Robbert te Loeke is nog geblesseerd). Gelukkig is het vals alarm en kan Kurto ook in de tweede helft voorgaan in de strijd.

In de rust gooien we er nog maar wat dooddoeners tegenaan: “het kan nog”, “Als we snel een goal maken is er nog van alles mogelijk” en “We spelen richting de trouwe Dordtse aanhang, dus het kan nog gaan spoken”. Tegen beter weten in natuurlijk, want de kans dat we gaan degraderen wordt inmiddels geschat op meer dan 99%. De meegereisde supporters laten zich overigens horen alsof die ene procent kans die we nog maken iets is om voor te knokken. Het lijkt zowaar over te slaan op de spelers. De eerste helft speelde zich grotendeels voor onze neus af en dat bleef zo in de tweede helft. Waren we in de eerste helft zelf een prooi, in de tweede helft werd er zowaar gejaagd op NAC en de aansluitingstreffer. En die viel dan ook in de 67e minuut. Uit een corner van Klaiber scoort Giovanni Korte de 2-1. Amper uitgejuicht en de spullen die je daarbij kwijtraakt weer teruggevonden, moeten de supporters van de FC al weer aan de bak: Pisas scoort de 2-2 na een mooie actie! Wat een weelde. En nu doorzetten. Dordt blijft aanvallen, maar ook NAC komt nog aardig terug in de wedstrijd. Er volgt een wedstrijd die in de top van de Jupiler League niet zou misstaan. Het kan echt nog alle kanten op: Pisas scoort bijna zijn tweede en NAC weet nog de paal te raken. Toch blijft het 2-2.

De ‘club van 1%’ behaalt een mooie 2-2 ‘overwinning’, want dat doen we bij Dordrecht: elk punt vieren als een overwinning.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)