Wat nu weer?

Door
6 mei 2015
Reacties (2)

Een aantal ‘feestdagen’ liggen achter ons. En daarmee meteen de inspiratie om iets op papier te zetten…

Opnieuw klagen over de gemeente is wellicht te makkelijk, met name nu het financieel niet zo goed gaat. Om VVD gemeenteraadslid Maarten Burggraaf aan te halen: “Elke Dordtenaar heeft 2.000 euro schuld”. Dan zet ik er zelf nog even achter …….door de gemeente. Hoe dit precies komt, who knows. Wanbeleid, dingen te rooskleurig ingeschat, arrogantie, het ontbreken van een visie of kon het niet anders vanwege de crisis en opgelegde bezuinigingen?? In ieder geval fijn om te weten dat ik eigenlijk 2.000 euro van mijn potje kan aftrekken.

Of opnieuw klagen over de leegstand in de binnenstad? Gisteren was er anti-reclame door Brandpunt over Voorstraat Midden. Gelukkig hebben we het Convenant Binnenstadsontwikkeling die al deze en andere problemen gaat oppakken. “Dordrecht moet in 2018 de beste binnenstad van Nederland zijn”, aldus Cees van Netten van vastgoedondernemers VCOD. En volgens mij zou er op korte termijn een symposium worden georganiseerd over leegstand waar niet alleen de traditionele partijen het voor het zeggen hebben. Dus wie weet…

Of over een aantal Dordtse acties of evenementen dan maar? Bijvoorbeeld Lock me up, Free A Girl. In juni gaan een aantal Dordtenaren zich 12 uur in een hokje opsluiten in Khotinsky om zo geld in te zamelen om gedwongen prostitutie van meisjes tegen te gaan. Donaties zijn gewenst! Er is ook een petitie gaande van Milieudefensie Drechtsteden voor 80 KM op de Drechtse Ring (N3, A15, A16) met als doel schone lucht voor ons. Je kunt hier tekenen! GroenLinks Drechtsteden is op zoektocht naar genomineerden voor het Groene Lintje 2015. Drie categorieën dit jaar: de groene doorzetters (personen), groene scheuten (jongeren), en groene organisaties (spreekt voor zich). Suggesties kun je mailen t/m 21 mei naar gldrechtsteden@gmail.com. En uiteraard de komende maanden nog volop te doen met Zomerklanken, Pop Up Market, Singer Songwriter Festival, Wantijpop, Big Rivers, Parkies, etc.

Of over het opgaveplan Duurzaamheid van de gemeente Dordrecht wat een uitnodiging moet zijn aan de stad tot samenwerking. Want nee, de gemeente gaat dit niet alleen doen. Dus wil je iets met energie, mobiliteit, circulaire economie, ruimte gebruik of voorbeeldige gemeente, dan is wethouder Rik van der Linden je man!

Of over een leuke nieuwe aanwinst in de Nieuwstraat, in ieder geval voor de vegetariërs onder ons. Vanaf vandaag open, Daantje kookt Vega. En nog even geduld, maar vanaf 11 juli opent het Onderwijsmuseum haar deuren.

Ik zeg maar wat, as usual. Maar iDordt-lezers, waar willen jullie eigenlijk dat ’t over gaat? Graag wat input voor volgende week!

@FairOnlyThirza
www.facebook.com\faironly

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • Keuringsdiensd van Wahrheit

  Over WINDMOLENS!
  Ja laten we het eens over de plaatsing van WINDMOLENS op het eiland van Dordrecht hebben Thirza.

  Mijn idee is om de Grote Kerk om te bouwen tot mega WINDMOLEN, een daad waar heel de stad profijt van heeft. (denk maar eens aan die zware windstoten van vandaag)

  God is al jaren dood, de deconfessionalisering een feit, de ‘Grote Kerk’ een subsidie slurpend monument uit vervlogen dagen…..het zou prachtig zijn als de “Duurzame” stad Dordrecht als koninklijk gebaar in het noodzakelijke transitieproces iets werkelijks groots verricht…… iets waar zelfs neoliberale atheïsten stil van worden,
  We snoepen bovendien w.s. heel veel toeristen van Kinderdijk af, kortom win/ win!!

  WINDMOLENS dus!

  p.s.
  wel een geluidsarm expl. aub, ik woon r gotdomme vlak bij!

Dit is mijn laatste blog…

Geplaatst op 15 juli door

Ik heb m’n zegje gedaan. In december 2011 voor het eerst, en daarna zo’n beetje trouw iedere week voor zo’n ruim 3,5 jaar. Duurzaamheid was mijn hoofdtopic. Van duurzame evenementen, testpanels, energie tot aan eerlijke handel. Daarnaast passeerden Dordtse activiteiten, een kritische noot richting de gemeente en af en toe een persoonlijk verhaal / mening de revue. Regelmatig bagger afgeleverd, af en toe een stukje waarvan ik dacht ‘best goed gedaan’.

Lees verder... Reacties (2)

Een grijs Drechtsteden

Geplaatst op 8 juli door

Nee, deze blog gaat niet over het weer vandaag. Maar over het feit dat Dordt sneller vergrijst en ontgroent vergeleken met andere steden. Een kant die je niet wilt opgaan als stad. Aan de ene kant zie je in vooral cultureel Dordt jongeren opstaan, zie bijvoorbeeld DOOR, Woorden Worden Zinnen, Brandwerk, Do in Dordt, Zomerklanken, Werkplaats Oost, etc. Helaas, een schril contrast met de wat killere zakenkant in de regio.

Lees verder... Reacties (7)