O wat een stunt, eindelijk een punt!

Door
15 maart 2016
Reacties (0)

Als je als FC Dordrecht-supporter op maandagavond om 20.00 uur verwacht wordt op de Krommedijk, dan ga je natuurlijk. Als het dooit, maar zeker als het vriest. In de laatste situatie bevindt de club zich momenteel. Het vriest in Dordt. Keihard. De ene deceptie na de andere en de play-offs lijken mijlenver weg. Slechts een wonder kan de ploeg van Van der Ham nog naar promotie/degradatie helpen.

Discodel

Maar toch, ook op deze maandagavond kom ik weer naar de Tempel der Beschaving alwaar Jan vast en zeker de republiek zal uitroepen. Tegenstander van vanavond is Go Ahead Eagles, niet een club waar de doorsnee Dordtsupporter veel sympathie voor heeft. De rood-gelen verkeren momenteel ook niet in beste doen, dus alle ingrediënten waren aanwezig voor een saai potje voetbal. Over ingrediënten gesproken, vandaag was ook de primeur van de Discodel bij Dordt. Een frikandel met daarover heen discodip en mayo. Gaat dat proeven naar wij dachten.

Janga (1)

Terug naar de wedstrijd. Er werd ons zowaar een leuk potje voetbal voorgeschoteld. In de eerste helft waren er kansen voor beide partijen en werd er niet echt heel goed gevoetbald. Janga had twee keer de 1-0 op zijn schoen, maar zijn schoenen waren iets te schuin afgesteld en hij schoot beiden hoog over. Met de brilstand haalden we de rust. Tijdens de pauze werden de voordelen van het niet halen van de play-offs en de eventuele promotie gedeeld met elkaar: ‘Eén voordeel, de seizoenkaarten worden vast niet in prijs verhoogd. Dat kunnen ze niet maken.’ Ja, zo heb je dus toch dat voordeel van dat nadeel. Of zoiets.

De oude voetbalwet

De tweede helft was van Dordtse zijde uitstekend. Lange tijd geleden dat ik Dordt zo goed heb zien voetballen. Het leverde in eerste instantie geen goals op, maar zoals een wijze, op leeftijd zijnde heer achter mij zei: ‘Die goal moet toch een keer vallen verdorie!’ En zoals zo vaak (ik heb er, geloof ik, al eens een verslag aan gewijd) is daar toch weer die oeroude voetbalwet. Een hele nare zelfs. Want uit een spaarzame corner kwamen de Eagles door een ongelukkige kopbal van Alban Bunjaku op 0-1.

Janga (2)

Tja, op de tribunes was er niet eens sprake van ongeloof. Dit was zoals het al maanden ging. Geen greintje geluk en dan gaat ook echt alles mis, maar dit keer zat het venijn bij Dordt in de staart. Een goede actie op het middenveld en De Bondt werd vrijgespeeld. Die gaf een panklare voorzet zo op de knar van Janga: 1-1! Eindelijk konden we weer eens juichen. Ik kon eindelijk mijn agressie kwijt tegen de supporter achter me die constant op Janga liep te foeteren. Heerlijk, juichen op maandagavond. Vlak daarna leek het of dat Dordt de volle buit zou pakken, maar een inzet van de zijkant werd nog door Vriends van de doellijn gehaald.

Eindelijk een punt

Eindelijk kon FC Dordrecht weer eens een punt bijschrijven. Op naar de laatste loodjes van het seizoen. De play-offs zullen niet meer gehaald worden, maar er zijn nog wel een aantal mogelijkheden om die heerlijk Discodel te komen proeven. En dan heb ik het niet over de verkoopster.

foto: Elisa Kuster

Leuk artikel? Deel het met anderen: