Oké, Maar die ene zondag nemen ze ons nooit af!

Door
12 december 2015
Reacties (0)

Mooiere affiches dan burenruzies, ook wel derby’s, bestaan er niet. Prachtige wedstrijden, met extra lading, extra strijd. Nee, ik heb echt geen hekel aan Sparta zoals sommige andere Dordtenaren, tuurlijk niet, prachtige club. Ik gun ze het beste, maar toen ik uit Rotterdam vertrok van de kerstborrel op mijn werk hoopte ik toch dat ik mijn Sparta-collega (die een uur eerder naar de supportersbus van Sparta vertrok) om kwart voor tien een smiley kon sturen… Ik stuurde hem echter, vlak na het begin van de wedstrijd, na een heel snelle 0-1, een berichtje dat ik net zo lief naar de kerstborrel terug ging…

Ik was overigens naar de wedstrijd gekomen met Rotterdammers. Géén Spartanen maar een Ajacied en twee (een grote en een kleinere) Feyenoorders, alle drie juichend voor Dordt (je ziet het niet zo goed op de foto, dat juichen, maar ze deden hun best). Er viel ook niet veel te juichen. Het stond dus meteen 0-1. Sparta was beter. Een tijdje. En dit is het moment om wat slechte grappen op te schrijven, want dat heb ik beloofd: ‘Zo, het regent zo hard, Dordt hoeft het veld niet te sproeien. Met het geld dat we (hij zei wé!) daarmee uitsparen, kunnen we een nieuw speler kopen’, aldus de Rotterdamse Ajacied in Dordtse dienst. En de andere grap, van een Dordtse supporter in Dordtse dienst: ‘Dat was een curieuze Curiel zeg!’

Dat laatste ging over een grote kans voor ons, voor Shayron Curiel, in de eerste helft. Er volgden er meer in  de tweede. Eigenlijk vond ik, maar veel verstand heb ik er niet van hoor, dat we Sparta na die achterstand, behoorlijk de baas waren. FC Dordrecht knokte zich zo ongeveer 70 van de 90 minuten op inzet ín de wedstrijd en lángs de Spartanen. Ik geloofde op zijn minst in een gelijkspel. Ik bedoel: Dordt was gewoon écht goed en het was een écht leuke pot geworden, als de gelijkmaker was gevallen.

Helaas, de gelijkmaker viel niet. Sparta liep in de slotminuten nog even uit naar 0-3. Een beetje overdreven, maar wel precies wat mijn collega had voorspeld. Ik gun ‘m dat ook wel hoor, maar Dordt had meer verdiend. Later dacht ik, toen ik dit stukje al bijna af had: ‘Oh ja, die ene zondag, op 18 mei 2014. Die neemt geen enkele Spartaan ons ooit nog af!.’

Want zo is het wel!

Emile van de Velde

Foto: Elisa Kuster

Leuk artikel? Deel het met anderen: