Ook ik zeg gedag

Door
2 januari 2015
Reacties (5)

Het is het jaar van opzeggen. Eerder dit jaar zei Eline van der Boogaard haar lidmaatschap op bij de PvdA. Deze werd gevolgd in december door Wouter van der Spoel. Nu ben ik aan de beurt. Alleen ik zeg mijn lidmaatschap op bij de VVD.

Lokaal

Eerst wil ik mijn complimenten geven aan VVD Dordrecht. Ik vind dat de lokale fractie van de VVD veel inzet toont om Dordrecht een mooie stad te maken en dit te behouden. Met een geweldige wethouder in het college en nieuw talent als raads- en commissieleden en uiteraard wijsheid van de oude garde, verzetten zij met drie zetels veel werk. Nu zet ik weleens vraagtekens bij het stemgedrag van de lokale club, maar die compromissen in gedachtegang horen er eenmaal bij.

Zorgmedewerker

Inmiddels ben ik 7,5 jaar werkzaam in de zorg en heb hart voor mijn werk. Dagelijks kom ik mensen tegen die strijden tegen een ernstige ziekte en soms in mijn ziekenhuis terechtkomen voor een laatste kans. Als men de vrije keuze in artsen aan banden zou leggen, zouden velen niet meer in aanmerking komen voor die kans. Mensen die nu doorverwezen worden naar mijn ziekenhuis, moeten in eigen regio te horen krijgen dat zij geen kans meer hebben. Alleen omdat de verzekeraar geen contracten heeft afgesloten. Bij deze gedachte voel ik koude rillingen.

Eerst was ik trots dat de zorg aangepakt werd. Want het kan goedkoper, er kan geld bespaard worden. Maar nu de jaren verstrijken, zie ik dat de huidige methode van marktwerking en meer macht naar de verzekeraars er voor zorgen dat de zorgkwaliteit daalt en het alsnog duurder wordt. Nu heb ik nog makkelijk praten door de geweldige werkgever die ik heb. Maar bij andere instellingen, zoals de thuiszorg, snap ik niet dat mensen nog willen werken. Meer werk voor minder geld en geen baanzekerheid. Het moet een hel zijn als wijkverpleegkundige.

Liberaal hart

Uiteraard geloof ik nog altijd in vrijheid en minder overheid. Dit gedachtegoed is nooit echt aangetast. Maar ik mis meer en meer vrijheid (liberalisme) bij de landelijke VVD.
Hoe kan men verkopen dat je wettelijk verplicht bent om jezelf te verzekeren bij een instantie met winstoogmerk een liberaal gedachtegoed is?
Hoe kan men verkopen dat het niet meer kunnen kiezen van je eigen arts een liberaal gedachtegoed is?
Hoe kan men verkopen dat het omzeilen van de democratie, door op een slinkse wijze een wet er doorheen te duwen, een liberaal gedachtegoed is?

Wijze lessen

Mijn ouders hebben mij altijd geleerd dat je jezelf in de spiegel moet kunnen aankijken. Dat anderen pas trots op je kunnen zijn, als je trots kunt zijn op jezelf. Deze wijze lessen draag ik tot de dag van vandaag bij me. Als twee personen nu totaal anders tegen het leven aankijken, dan dat zij vroeger deden, is het tijd om afscheid te nemen. Ik heb geen spijt van mijn lidmaatschap en geen spijt van het beëindigen hiervan.

Ik wens VVD Dordrecht al het beste en ik hoop dat ze nog vele mooie jaren tegemoet gaan in de Dordtse politiek.

Jonathan

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • Robert

  @Jonathan
  Dat Wouter is opgestapt bij de de rooie gemeente kan ik nog wel bevatten als je ziet onder wat voor beleid de PvdA haar handtekening zet en hoe rot die partij van binnen is. Maar de VVD doet toch niets anders dan ze al sinds mensenheugenis doet? Meer marktwerking, nog meer marktwerking, steeds meer marktwerking. Vrijheid? Ja, voor het traditionele VVD electoraat, het jasje, dasje, dixielandgezelschap. Rutte is alleen premier omdat het alternatief met die neppe Samsom nog erger is.

 • Keuringsdiensd van Wahrheit

  Ja 2015 wordt het jaar van de Bewustwording.

  Gevalletje “Schaap in Wolfkleren”, in dit geval, complimenten voor het inzien en benoemen van de droevig makende, veelal zorgwekkende onwerkzame dagelijkse werkelijkheid, als gevolg van de sloophamer der neoliberale marktwerking.

  Dat het ziekmakende financiële systeem van de zorgverzekeraars,- en niet de zorg zelf! – de grootste kostenpost in de keten is, zien we nu gelukkig ook bijna allemaal in.

  Terug naar het ziekenfonds dus!

  Welkom in de echte wereld MOEDIGE, en HULDE voor dit statement!

  is de SP iets voor u, volgens mij zoekt men hier nog slimme mensen…?

  • Cylin

   De SP staat niet echt voor vrijheid en minder overheid, of wel?

   Als ik zou moeten gokken, gok ik op D66 voor Jonathan.

 • martijngroeneweg70

  Duidelijk tijd voor BeterVoorNederland.nl en daarbij het LPF programma uit de mottenballen halen? O.a. schaalverkleining onderwijs en zorg … https://pbs.twimg.com/media/B6Yc61XIYAAGTtj.png

 • Martin Neyt

  Beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Maar de keuze wordt er niet makkelijker op, Jonathan. VVD, PvdA, CDA, D66 zijn namelijk één en dezelfde partij, de middensoep, PVVDCDA66. Ze verschillen slechts op details, maar uiteindelijk doen ze Nederland gebroederlijk in de uitverkoop. De uiteinden van het politieke hoefijzer, zowel links als rechts, blinken niet uit in bruikbare ideeën en de gristelijke partijen….right. Misschien is het inderdaad tijd voor een BeterVoorNederland. Of beter, BeterVoorAlleNederlanders.

Politiek en jongeren; een giga kloof

Geplaatst op 2 februari door
11061725_387191101451468_6300752467928732746_o

Jaja, het is zover, Dordrecht heeft weer een Jongerenraad. Ooit is die er al geweest, maar die is tussendoor weer weggeweest en dit is weer een nieuw initiatief. Er wordt nu nog vooral gekeken naar hoe de raad in elkaar zal gaan zitten en wat er precies bereikt kan worden, maar het is hoe dan […]

Lees verder... Reacties (0)

Waar parkeer je veilig?

Geplaatst op 9 oktober door

De VVD Dordrecht heeft een open data project gelanceerd. Op www.parkeerikveilig.nl kan je zien hoe hoog het risico is dat je auto gejat wordt op de parkeerplek waar je staat. Deze risico analyse is gebaseerd op de cijfers tussen 2013 en juni 2015. Om je een idee te geven van de meest risicovolle wijken in […]

Lees verder... Reacties (1)