Op schoolreis naar Telstar

Door
19 april 2014
Reacties (4)

Op de één of andere manier is Telstar uit een soort schoolreisje. Het stadion ademt dezelfde sfeer uit als het stadion op de Krommedijk. Klein, krakkemikkig maar daardoor ook aandoenlijk. Telstar is een club waar je als Dordt supporter van moet winnen maar je gunt ze verder alle goeds.

Ons uitje begon voortvarend, na drie minuten hingen we in de hekken dankzij Illias Haddad, 1-0 voor de Dordtenaren. Een verdediger die zo snel de score opent, je kon het ons niet kwalijk nemen dat we ‘tien’ ‘tien’ scandeerden. Het werd echter al snel 1-1 dus dat werd snel bijgesteld naar 10-1, ook goed. Een paar minuten en een frommelgoal later werd het enthousiasme wederom getemperd;  2-1 voor Telstar. De verwachte monsterscore zou zomaar eens waarheid kunnen worden voor de tegenstander. Gelukkig liet Javier Vet het niet tot zover komen, hij joeg zich in een slag in de rondte naar de voorhoede en wist daarmee de gelijkmaker op zijn naam te schrijven. In nog geen half uur 4 doelpunten, misschien was het geen Champions League materiaal, saai was het zeker niet. 

De stemming in het uitvak was inmiddels weer opperbest, onze directe concurrent, Willem II had het tegen FC Emmen helemaal niet makkelijk . De 3-2 voor FC Dordrecht dankzij Jeffry Fortes blies het dak eraf van het Tata Steel stadion. Wij stonden met deze tussenstanden weer bovenaan en lieten dat duidelijk horen.  Het dak kwam al snel weer rauw terug toen het bericht uit Tilburg ons bereikte dat Willem II zich had herpakt en intussen op subtiele wijze de eerste plek had heroverd. Natuurlijk waren wij op dat moment ook zielsgelukkig met de 2-3 op het scorebord, je moet toch eerst zelf kunnen winnen voordat je een ander ervan weerhoudt.  De 2-4 was met ons spel een kwestie van tijd en Giovanni Korte vond de 44e minuut wel een goed moment.

Na de rust daalde er een deken van gelatenheid over de grasmat van Telstar. We hielden elkaar wakker op de tribune door ongeveer elk Dordt liedje te zingen dat ons repertoire rijk was. Tussen de liedjes door gaven we nog advies aan het arbitrale trio. Ze konden het goed gebruiken, ze deden er echter weinig mee.

Met een schuin oog werd de wedstrijd in Tilburg gevolgd, we hoopten op een Drentse wederopstanding die helaas uitbleef. Onze voorsprong van 2-4 was niet genoeg om de Brabanders van de eerste plek te stoten. De 2-5 in de 81 minuut (wederom Korte) ook niet maar de strijd is nog niet gestreden. We hebben nog twee wedstrijden te gaan voordat de Gouden Stier zijn eindbestemming heeft bereikt.

Na afloop applaudisseerden we voor onze Dordtse helden terwijl we de Telstar spelers bemoedigende woorden toeschreeuwden. “Hup Telstar, jullie zijn de beste”, “Telstar kampioenen”, er was geen woord van gelogen. Maandag nemen zij het op tegen Willem II en dus gun je ze, zoals eerder gezegd, alle goeds.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • Kees Klok

  En zo is het, Elisa. Paasmaandag de wederopstanding van Telstar en FC Dordrecht met 3 punten terug uit Den Bosch!

 • Frank Berkhout

  Met alle tussenstanden van gisteravond was het een ware rollercoaster van emoties. Mooi! Helaas bleef een doelpunt uit, gelijkmaker van Emmen tegen Willem II

 • Richard Franken

  Met 2-5 winnen is hoe dan ook een mooie uitslag…

 • Keuringsdiensd van Wahrheit

  11 mannen die elke week op een veld ergens met een korte broek aan een bal rondspelen, het zal wel ontzettend interessant zijn, maar moeten daar nu zoveel woorden aan gewijd worden…….verstandelijk gehandicapten sport toch..??

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)