Organisatie Avond Vierdaagse Dordrecht is asociaal

Door
7 juni 2016
Reacties (2)

Mijn mond viel letterlijk bijna op de grond toen ik in AD de Dordtenaar las dat een vrouw in een rolstoel niet mee mag doen met de Vierdaagse. Ze zit in een rolstoel met een motortje en vormt daardoor een gevaar voor de meelopende kinderen. Ze moet 5 km met de hand voortbewegen of haar dochtertje moet haar 5 km duwen. Dat vindt de organisatie dus. Ik vind dat dus te idioot voor woorden.

Ander loop je tegen de rolstoel aan

Voor Jessica Croeze was het een droom dit jaar samen met haar dochtertje mee te doen aan de Vierdaagse nadat zij in een rolstoel kwam door een ziekte aan haar bindweefsel. In het AD staat dat WIK, de organisatie van de Vierdaagse, het heel vervelend voor haar vindt, maar dat ze echt niet mee mag doen. Als ze namelijk technische problemen krijgt en plotseling stil komt te staan, is er gevaar dat de kinderen tegen haar rolstoel aanlopen. Bovendien letten kinderen vaak niet op en kunnen dus ook op die manier tegen haar rolstoel aanlopen.

Snijdende lintjes

Toen ik klein was ben ik ook een keer tegen een paaltje op de weg aan geknald dat ik niet had gezien. Lekker boeiend. Ik had aan het einde van de avond echt geen last van mijn botsing, wel van mijn nek door die stomme lintjes met te zware zakken snoep. En wat dacht je van mijn tandarts afspraak een week later. Bovendien voelde mijn voeten ook niet fantastisch.

Even duwen mensen

Gelukkig zegt Coene in het AD dat ze gewoon gaat en dat de organisatie de regels maar moet aanpassen. Groot gelijk! Bij deze wil ik dus vragen of iedereen die aan de Avond Vierdaagse meeloopt en Jessica tegenkomt even een stukje wil duwen. Stel nou dat niet alleen haar dochtertje haar 5 km duwt, maar de andere kinderen ook een stukje duwen of andere ouders die meelopen? Dan verslaat ze de asociale organisatie en komt haar droom uit. Zet hem op Jessica!

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • Keuringsdiensd van Wahrheit

  Nare ervaring voor die mevrouw, al die stigmatiserende exclusiviteits- waanzin tegenwoordig, typisch symptoom van de neoliberale huftermaatschappij.

  Overigens zelf ook wel eens geweigerd voor inschrijving van de paralympics rolstoel marathon met mijn Goldwing, schande!

 • Jan

  Nou weer eens een reactie van een dom figuur.
  is heel gewoon dat je aan de Avondvierdaagse niet met een rolstoel met hulpmotor mag meedoen. Je moet er wel wat voor doen hé. Kunnen anderen ook wel met een skateboard met motortje gaan meedoen.
  Snap niet dat die Jessica zelf niet snapt dat dit niet kan. Wat dat betreft kunnen jullie elkaar een handje geven. Even dom.