Oud en Nieuw in de achterbuurten van Dordt

Door
3 januari 2016
Reacties (0)

Dit jaar vierde ik Oud en Nieuw op de Lijnbaan. Dat betekende een Oud en Nieuw omsingeld door politie.

Tegen 00.00 uur zagen we steeds vaker politiebusjes rijden. Toen we na twaalven ons eigen vuurwerk aan het afsteken waren bij de haven had zich inmiddels een hele groep agenten verzameld op de hoek van de straat. Uit nieuwsgierigheid, ramptoeristen, gingen we toch maar even kijken wat er was gebeurd.

Er was nog helemaal niets gebeurd! Er stonden 2 arrestatiebusjes, 1 aan de ene kant van de straat en de andere aan de andere kant, 3 politiebusjes en een stuk of 7 politiewagens. Aan het begin en aan het eind van de straat stond een rijtje agenten met de gummiknuppel in de hand. “Dit is normaal hoor”, vertelde een buurtbewoonster, “ieder jaar staan ze hier om ervoor te zorgen dat er geen hommeles komt. Nou zijn ze dit jaar wel een beetje overdreven moet ik eerlijk zeggen, maar de burgemeester wil het hier het liefste schoonvegen.”

“Zometeen gaan ze weer weg. Gaan ze naar het Vogelplein. Het is een kat en muis spel aan het worden. Dit gaat de hele avond zo door.” Van veel problemen heb ik uiteindelijk niets meegekregen al hoorde ik later dat er nog een arrestatie was gedaan. Ik vond het frappant dat het voor de mensen die wonen op de Lijnbaan normaal is op Oud en Nieuw te vieren met de politie.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)