Over Almere City (marketing)

Door
11 april 2016
Reacties (1)

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het ijzig koud op dit stukje droge grond, opgetrokken uit het IJsselmeer. Een klein beetje vuur aan de schenen wordt daarom zeer gewaardeerd.
Afijn, tot zover over slagzinnen en citymarketing. Vanavond zijn we op bezoek in het Yanmar stadion, alwaar Almere City FC woont. Daar hebben ze bij de afdeling slogans ook niet stilgezeten: “Almere City FC gaat voor elke kans!” prijkt op ons toegangskaartje.

Ach, ik kan er natuurlijk een beetje denigrerend over doen maar mijn eigen club maakte ooit reclame met de leus: “FC Dordrecht, de club die bij elkaar past”. Het reclamebureau achter dit stuk staaltje slechte grammatica is gelukkig opgedoekt en de zin wordt alleen opgerakeld wanneer er wordt gediscussieerd over slechte slogans.

Oh ja, ik ging het hebben over voetbal. Het spelletje werd ook gebezigd tussen 20.00 uur en 21.45 uur. Van beide kanten. Dat ging best aardig, ik zag sommige supporters al voorzichtig achterover leunen omdat dit potje er vanavond wel werd uitgehaald. Maar ja, de bal is rond (ook zo’n prachtige kreet) en soms rolt- ie de verkeerde kant op. Na bijna een half uur spelen was er een vrije trap, een hoofd en een tegendoelpunt. Hadden we echt niet op gerekend, de Dordtenaren draafden zich namelijk een ongeluk om zelf te scoren. Even zagen we de koppies hangen maar voorzichtig werd er toch weer gezocht naar een gaatje. Iets te voorzichtig, misschien is dat ook het euvel, er miste een portie koelbloedigheid bij de Schapenkoppen.
Dat zou Harry ze wel bijbrengen in de rust, terwijl wij werden vermaakt met een wedstrijd latje trappen voor een stofzuiger. Een beetje vreemde prijs voor de jonge supporters die een poging waagden. Je zag in gedachten een ventje van 14 thuiskomen met een stofzuiger onder zijn snelbinders. ‘Ja mam, echt gewonnen bij het voetballen.’

We konden niet bevroeden dat dit het hoogtepunt van de avond zou worden. Vlak na rust scoorde de thuisploeg de 2-0 en alhoewel we nog niet verslagen waren, bekroop ons het gevoel dat Almere uit geen succes werd. Moest de 3-0 nog vallen en dat deed-ie ook. Van ellende wilde ik in die stofzuigerzak kruipen.

Het was niet dat FC Dordrecht niet voetbalde maar het herhaalde zichzelf nogal. De tegenstander loerde op wat kansjes en maakte het en ons genadeloos af.
In één van de talloze Dordt liederen zingen we: ‘Er zit pit in groen en wit.’
Een slechte slogan maar wel een goede doelstelling voor de volgende pot.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Albert de Vogel

    erg leuk geschreven! Dat kan IDordt wel gebruiken!!!

Een lot uit de loterij

Geplaatst op 9 april door
Jong PSV thuis 2015 2016

Vermoedelijk komt  het onder voetbalsupporters net wat meer voor dan bij ‘normale’ mensen: meedoen aan een loterij.  Werd Fortuna Sittard ook niet eens gered toen supporters een Staatsloterijactie op poten hadden gezet? Zelf zou ik ook zeker ons cluppie ‘kopen’ bij het winnen van een flinke knaller. Want wie wil het nou niet voor het […]

Lees verder... Reacties (0)