Pincodes kijken

Door
5 augustus 2014
Reacties (2)

Niet zo lang geleden stond ik, terwijl ik haast had, in een supermarkt in een van de mooie Dordtse buitenwijken. Het was een uur of vijf dus de rij was lang. Ik ben zo’n persoon die altijd zegt: “Ik kies altijd de verkeerde rij uit”. Ook dit keer was dat het geval. Het duurde heel lang voordat de vrouw die op dat moment aan het afrekenen was, waarschijnlijk een van de bewoonster van het in de buurt gelegen bejaardentehuis, haar pinpas had gevonden. Ik stond ongeduldig heen en weer te wiebelen en stiekem te zuchten in de hoop dat mevrouw dit al seen stille hint zou ontvangen. Ik had namelijk maar één product en kan er slecht tegen als ik dan erg lang moet wachten. Ik keek naar het plafond. Boven de balie van de kassière hing een spiegel. Terwijl ik ernaar stond te kijken had de vrouw die aan het afrekenen was eindelijk haar pinpas gevonden. Ze typt haar pincode in terwijl ik de spiegel aan het bestuderen ben. Het meisje achter de kassa kijkt me een beetje raar aan waarop ik zeg: “Ik vind het raar dat daar een spiegel hangt.” “Ik heb voor mij ook een spiegeltje waarmee ik in die grote spiegel boven uw hoofd kan kijken. Op die manier kan ik goed zien of mensen niks meer in hun winkel wagentje hebben liggen.” antwoordde ze bijdehand. “Tja”, antwoord ik, “op die manier kon ik net ook de pincode van mevrouw heel goed zien.” Het meisje kijkt me verbaasd aan terwijl ze in de tussen tijd mijn ene rol koekjes scant. “Wilt u pinnen?” vraagt ze. “Wat denk je nou zelf, dat ik ga pinnen nu ik heb verteld dat je mijn pincode kan afkijken, denk het niet”, zeg ik terwijl ik een twee euro muntstuk uit mijn zak tevoorschijn haal. Het meisje weet niet wat ze moet zeggen, pakt het geld aan en wenst me een fijne dag.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Hoi

    Tsja, de spiegel is misschien niet slim geplaatst, maar het is ook je eigen verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat anderen je pincode niet kunnen zien.
    Ikzelf hou altijd mijn hand er vlak boven tijdens het intypen van mijn pincode, zodat écht niemand kan meekijken.

  • NeytAndText

    Een stuk over pinnen en het afkijken van pincodes….1992 belde, ze wil haar verhaal terug.

DordtGewoon: De hangjeugd van vroeger

Geplaatst op 20 mei door

In welk deel van de stad je ook mag wonen, overal zie je ze: de hangjongeren met hun blikjes Euroshopper energydrink. Ze laten zich graag zien, want rondhangen is stoer. Onlangs ontdekte ik dat we nog een groep hangjongeren hebben die zich minder duidelijk laat zien. Eigenlijk verstoppen ze zich een beetje: de hangjeugd van vroeger.

Lees verder... Reacties (0)