Politieke wanprestaties

Door
11 september 2014
Reacties (2)

Hoewel mijn interesse in de Dordtse politiek normaal gesproken op dezelfde hoogte staat als mijn interesse voor de brakke treincollectie van wijlen Aart Staartjes, is het toch weer zo ver dat ik mezelf gedwongen voel me kritisch uit te laten over het wel en wee van de hedendaagse stadsbesturing.

De gehele tragedie begint natuurlijk bij de Wallaby’s op die achterlijke sprookjesboot. Ik wacht op de dag dat Greenpeace deze boot met grof geweld tot zinken brengt, want dat halfzachte bezoek van GroenLinks heeft geen enkele Wallaby wat opgeleverd: “Ehm, mevrouw, ja ik sta hier hoor, ja, hier ja, hallo. Het zou fijn zijn als, mevrouw hoort u mij, hallo, nee niet weglopen alstublieft. Mevrouw, als ik u even zou mogen storen, ik denk dat.. wat? Nee, ik hoef geen rondleiding, ik zou het willen hebben over de Wal… He? Wie ik ben? Dat zeg ik toch net, ik ben.. ja precies, ik kom voor de Wallaby’s, want ik meen dat… hallo? Luistert u wel? Wat ik kom doen? Nou, dat probeer ik u te vertellen..” en bla bla bla, wat een verschrikking, het ging maar door. Ik heb het niet eens gekeken zo slecht, niets van meegekregen. Wat ben je dan voor vent?! Mep dat lelijke wijf, hop, op d’r muil, terug naar het aanrecht met dat mislukte smoelwerk en trap die Wallaby’s het water in waar ze horen. Das ingrijpen, das politiek. Alles moet je uitleggen.

Verder was het ook weer hommeles in de raad. Waar de voorzitter geen benul had van het dan wel niet aanwezig zijn van enig lid met betrekking tot de materie, stond de eerste begunstigde alweer meer dan een half uur zonder zijn stukken in de gang te wachten. En leg dat maar eens uit. Nee precies, dat kun je niet uitleggen. Je kan de burger niet even op een zonnige nazomermiddag belazeren door je mening bij te stellen zonder dat daarvoor de gewillige achterban er bij betrokken is geweest. En dan heb ik het nog niet eens over de voltallige bezetting. Zeer terecht werd halverwege opgemerkt dat het einde nog niet in zicht was. Dat zou helemaal wat geweest zijn, een complete bijeenkomst bijwonen met niet meer dan een schimmige mening of anderhalve inbreng, ik dank je de koekoek. Gelukkig stonden de neuzen een pleidooi later allemaal dezelfde kant op, zij het de verkeerde kant. Als afsluiting werd gemeld dat het onderwerp tijdens de volgende sessie de volledige aandacht van de betrokken partijen zal hebben, dus wellicht, en daar kun je altijd op hopen, staan we dan weer aan de juiste zijde van de medaille.

Als laatste wil ik een levensgevaarlijke situatie aankaarten, waarvoor ik in gedachten al menig brief heb verstuurd naar onze burgemeester. En ja, uiteraard heb ik het hier over het afgebroken stuk stoeprand aan de Binnen Walevest, godverdomme hoe gevaarlijk is dat? Tijdens het strikken van mijn veter merkte ik deze onveilige situatie op en raad eens, toen ik twee dagen later langs liep? Nog steeds niet gerepareerd! En daarna nog niet, er valt niet meer te stoepranden! Een dezer dagen ligt de complete stoeprand bij de burgemeester door de ruiten, kan ik jullie melden. Sterker nog, ik zal hoogstpersoonlijk de boel platbranden als hier niets aan gedaan wordt. Politiek wanbeleid. Politieke wanprestaties. De burger staat in zijn hemd en ik ben het zat. Tijd voor actie!

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Wouter

    Je moet duidelijk nog even inkomen Wadappes. Wel een goede vakantie gehad?

  • Robert Schreuder

    “de brakke treincollectie van wijlen Aart Staartjes”, volgens mij leeft Aart staartjes nog.