Positiviteit ejaculatie

Door
26 september 2014
Reacties (2)

“Heb jij voor morgen nog een blog op je plank liggen?” vraagt iDordt-eindbaas Scharco. Ik denk hard na, maar kom niet verder dan een mislukt verhaal over lokale Tinderdates (af te raden, je komt ze tegen bij La Venezia en je ziet ze kijken) en het zoveelste relaas over de wallaby’s. Nee, bedacht ik me. Dat heb ik niet.

Dan maar iets schrijven, maar het is lastig. Soms vraag ik me wel eens af, hebben we niet alles al gehad? Hebben we niet elke stoeptegel afgezeken? Hebben we niet alle plaatselijke politici geplaagd? Wat valt er nog te melden over Dordrecht? Begrijp me niet verkeerd, er gebeurt elke dag iets nieuws. Underground oefenruimtes verdwijnen, pop-up shops schieten als gemuteerd knolgewas uit de grond en er wint altijd wel een een of andere horecagelegenheid een prijs. Maar kunnen wij, als iDordt, nog iets aan die nieuwsberichten toevoegen? Wij zijn niet gemaakt voor verslaggeving.

Soms vraag ik me wel eens af of onze doelgroep niet te specifiek is. We houden van jullie critici, want wie kaatst kan de bal terug verwachten. Als ik een profielschets moet maken van de iDordt-lezer, zie ik een man voor me. Stemt liever links dan rechts, leest de krant voor opinie want het internet is sneller en zijn vrouw kiest liever voor de biologische variant. Hij houdt van kunst, maar weet goed wat geldverkwisting inhoudt, is tamelijk kritisch (en dan maakt het niet eens uit waarover) en vindt zichzelf slimmer dan menig ander. Maar bovenal, de beste man woont in de directe nabijheid van postcodegebied 3311.

Want laten we eerlijk zijn, wanneer ging de laatste blog over Stadspolders, Dubbeldam, Sterrenburg en noem eens een uithoek die bij Dordt hoort, maar waar wij echt nooit komen. Gebeurt daar dan niks? Oh, heus wel. Maar wij van iDordt hebben ons beperkt tot wat we zelf leuk vinden en dat is naadloos aansluiten bij de superieure doelgroep die we denken te hebben. En wat vinden we nog meer leuk? Zeuren. En wat vinden onze lezers leuk? Zeuren dat wij zeuren. Wie ook mijn schoen past, trekke ‘m aan.

De koopzondag is eindelijk een uitgemaakte zaak, vanaf oktober kunnen we elke rustdag economisch verstoren. Maar hoe lang, serieus hóe lang, kon zoiets duren? Ik noem een CDA dat -en het lef siert hen- cijfers durft te noemen van mensen die bezwaar maakten, dat naar mijn slechte geheugen tot 40 personen was opgelopen. Veertig personen in een stad met bijna 119.000 inwoners, het is werkelijk lachwekkend. Maar ik stop, want alles wat ik zeg zal herhaling zijn.

Als je het Dordtse nieuws even vergeet en naar het journaal kijkt, zie je een wereld die niet leuk is. En ik ben de laatste die als moraalridder mag optreden, maar opeens lijkt Dordrecht zo klein. En opeens lijkt klagen over servetjes onder tiramisu zo belachelijk en totaal onbelangrijk.

Op Facebook is al een tijdje de trend ‘positiviteit ejaculatie’ gaande. In de traditie van nominaties, nomineert men drie mensen die drie dagen lang, drie positieve dingen uit hun mouw moeten schudden. Nu ben ik niet zo’n voorstander van kettingbrieven (als Juh dit nie d00rstuurdt hebbie voor altijt ongeluCk in de liefde,,), maar ik zie dit als een uitdaging. Vanaf vandaag kots ik er drie positieve blogs uit. Waarom? Omdat ze bij een pizzeria mijn favoriete gerecht niet meer hadden en de chef op haar knieën bij mijn tafel kwam zitten om te vragen of ik alsjeblieft geen onaardig stukje op de website wilde plaatsen. Zo wil ik niet lijken, want zo ben ik niet. Wat zou ik zelf als iDordt-lezer willen zien? Ik zou -naast Scharco die zijn talent uitoefent- ook zo graag lezen wat wél de moeite waard is. Waarom ik trots kan zijn op Dordt. En dat ik tussen alle echte ellende in de wereld, niet hoef te lezen hoe een restaurant het meest schandalige doet wat een restaurant maar kan doen: IJsblokjes in mineraalwater.

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • NeytAndText

  Links, krant lezend voor de werkelijk geweldig verwoorde opinie aldaar, biologisch geslingerde vrouw, 3311, het is…het is alsof ik in een spiegel kijk! O nee, toch niet.

  • KwikenKwak

   Ja precies!,….. maar die Pieter Wolters, de reaguursel kampioen alhier, lijkt me wel volledig aan het bovengenoemd IDordt volger profiel te voldoen, hoewel die weliswaar uit Zwijndrecht komt…

   Maar leuk,….. leuk….leuk….???

   Goed…ik persoonlijk zou een wekelijkse blog/ column/ briefwisseling van dhr Karasahin erg LEUK vinden….deze man moet gehoord worden, hij heeft wat mij betreft meer humor in 1 wenkbrauwhaartje dan die van der Gijp in zijn ….

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)