Post 120

Door
27 juli 2014
Reacties (0)

Gaat er nou eindelijk wat gebeuren? Wanneer beginnen jullie nou ‘ns? Het zijn vragen die voorbij komen op de Facebook pagina van Post 120, het project dat ontwikkeld wordt in het oude postkantoor bij het station. Bewoners, langsfietsers en andere Dordtenaren: Het gaat gebeuren, maar daar schrijf ik nu niet over.

Nee, want ik wil namelijk graag iets vertellen over het reclamemateriaal van Post 120. Sinds kort hangt er een heel groot schaap op de gevel. En dat schaap heb ik mogen tekenen. Post 120, een project van Dudok Projectontwikkeling vraagt mij;  jonge onbekende knutseldame uit Dordrecht, om een levensgroot schaap te tekenen dat het vooraanzicht van het gebouw moet sieren. Een enorme eer, maar dat is niet alles…

Zenith Schmitz, ook al zo’n jonge Dordtse foto- en videograaf, werd benaderd om de campagnefilm te maken. Een film die overigens al mijn verwachtingen overstijgt. Eerder maakte Cooper Seykens een filmpje voor Post 120, en inderdaad, ook Cooper is net twintig en woonachtig in Dordrecht.

Waar wil ik heen met dit verhaal? Allereerst wil ik natuurlijk het materiaal laten zien waar wij  alledrie hard aan gewerkt hebben. Maar daarnaast hoop ik ook dat Post 120 als voorbeeld kan dienen voor meer grote bedrijven, die de creativiteit van de jonge Dordtse kunstenaars kunnen waarderen en net zo dapper durven te zijn om hen in de arm te nemen. En dit is heus geen zelfpromotie, want er zijn nog veel meer geweldige kunstenaars in Dordrecht die, hoewel ze misschien nog jong en relatief onervaren zijn, geweldige dingen kunnen maken.

Dudok schaap
Het schaap van Mignon


Het filmpje van Zenith


Het filmpje van Cooper

Leuk artikel? Deel het met anderen:

popcorn op het terras

Geplaatst op 11 november door

Voor mijn veertienjarige zoon is de opening van de nieuwe mega-bioscoop nu al de happening van het jaar. Hij kan niet wachten om alle blockbusters te zien en vraagt nu al om een jaarabonnement Kinepolis voor zijn verjaardag in februari.

Lees verder... Reacties (0)

Lelijke eendjes

Geplaatst op 21 mei door

Kees Thies schreef een paar dagen geleden in zijn column over het nieuwe oude postkantoor, dat betonnen misbaksel waar opeens het postkantoor verdween en nu ruimte gemaakt zou worden voor appartementen, winkels en nog meer afgezaagd gedoe. Thies had dan ook gelijk dat hij al tijdenlang geen actie had gezien en het betonnen skelet al maanden roerloos is wat het is. Maar om dit ding nou meteen 'Dordts lelijkste eendje' te noemen? Volgens mij kan het erger.

Lees verder... Reacties (7)