Prachtige laatste wedstrijd, fietscombi mag blijven!

Door
30 april 2016
Reacties (0)

De pilot om met een fietscombi naar een uitwedstrijd van FC Dordrecht te gaan is vrijdagavond rond kwart voor tien met luide bijval tot een succes uitgeroepen. Na de 2-3 overwinning bij Sparta vonden met name de mensen die voor ander vervoer hadden gekozen dat het fietsen van enkele popi-jopies ook naar pakweg Leeuwarden, Almere en Maastricht de Schapenkoppen tot nieuwe hoogtijdagen zou kunnen leiden.

Giro

Met de start van Giro in Apeldoorn voor de deur leek het een groep Dordtse supporters een leuk idee als wielerploeg de uitwedstrijd in Rotterdam-West te bezoeken. Onze verslaggever volgde het gezelschap op de voet. Spreekwoordelijk dan. “Nou, halverwege de Zwijndrechtse brug hebben we natuurlijk wel even een korte stop gehouden”, aldus één van de fietsers. “Er moest er eentje plassen, een ander wilde roken en bovendien heb je er gewoon een mooi uitzicht op de Tempel der Beschaving. Op dat moment wisten we natuurlijk niet of we Dordt ooit nog terug zouden zien.” “Toen we daar stonden, trots op onszelf, had ik natuurlijk om moeten keren”, vertelt een andere fietsers, moeilijk verstaanbaar vanwege zijn infuus. “Maar ja, je doet alles voor je club he, het gaat om het team, en om de jongens op de tribune. Dus je geeft niet op. Nou ja, een stukje verder zijn we weer gestopt, bij dat cafeetje in Zwijndrecht-West.”

Drinken

“Ik ben verder gaan fietsen bij dat café”, verklaart een fris ogende Jan van Nieuwenhoven. “Drinken doe ik pas na de wedstrijd. En bovendien waren we toen al twee uur onderweg. Ik wilde nog wel wat van de wedstrijd zien.” “Oh ja, dat cafeetje bij Zwijndrecht. Toen had ik om moeten keren”, zei een andere eenzame fietser, ietwat achterop geraakt. ‘Maar het gaat om de saamhorigheid hè, en de eenheid. Al begon ik later weer te twijfelen, toen de rest begon te zingen langs de snelweg.”

Supportersbus

In de iets later vertrokken bus en auto’s met normale (!)supporters werd ondertussen naarstig naar een glimp van het zwoegende fietsgezelschap gespeurd. Er werd wat op de ramen gebonkt zelfs, bijtijds gesmoord door chauffeur Rinus, zijn side-kick Toon en Nel, die tenslotte de baas is. En, kijk aan, daar was het Kasteel al bereikt!

Kampioen

De fietsers zakten puffend in een stoeltje, de rest zwaaide met vlaggen. En binnen een kwartier stond iedereen, als gegrepen door een flinke dosis EPO, op de banken: Dordt stond 0-2 voor in het hol van de kampioen!

Fortes

Het werd een mooie seizoensafsluiting. Sparta kwam terug, het werd 2-2, maar uitgerekend captain Jeffrey Fortes (op afscheidstournee, nee, niet op de fiets) kopte de winnende Dordtse treffer binnen!

Coolsingel

Na deze zege leek de rol van de fietscombi wel uitgespeeld. Die had geluk gebracht en er werd weinig meer van vernomen. Ja, er was een gerucht over een eenzame Dordtse fietser op de Coolsingel die met een fles rum in de hand een speech probeerde te geven tegen verbouwereerde voorbijgangers, maar al snel bleken onze helden veilig met hun tweewieler in de trein te zitten. En daarna hadden ze snel een warm Dordts cafeetje opgezocht.
In de bus hadden anderen hun moment gepakt: Nel nam het woord (‘Nee, ik geef geen speech, ik zeg alleen even wat’), Toon probeerde een nieuwe carrière als zanger en voor het eerst sinds mensenheugenis draaide de bus achtjes op het parkeerterrein….

Janga

Het feest werd compleet toen de helft van het elftal de supporters kwam bedanken in de kantine. Iedereen die wilde kon op de foto met helden als Janga, Fortes, Van Wermeskerken, De Greef en Steenvoorden. FC Dordrecht besloot het seizoen als 14e op de ranglijst, maar het was een prachtige laatste wedstrijd!

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)