Petitie: Geen straf voor helpen vondeling

Door
19 mei 2016
Reacties (0)

Het helpen van de vondeling die door stichting Beschermde Wieg is opgevangen is strafbaar. Er is een petitie opgestart om een wetswijziging te bewerkstelligen. Er zijn al 12 EU-landen waar het opvangen van vondelingen niet strafbaar meer is. Oprichtster Barbara Muller hangt een straf boven het hoofd nu de babykamer voor het eerst is gebruikt:

“In de nacht van 12 op 13 mei heeft een vrouw die net was bevallen en zich geen raad wist met haar baby contact gezocht met de noodlijn van Stichting Beschermde Wieg. Een vrijwilliger van de Stichting heeft de vrouw direct in contact gebracht met professionele verloskundige hulp. De baby is op verzoek van de vrouw overgedragen aan twee vrijwilligers van de Beschermde Wieg Groningen. Zij hebben de baby liefdevol opgevangen en overgedragen aan het Martini Ziekenhuis. Daar is vastgesteld dat de baby gezond is. De baby is ondergebracht bij een crisispleeggezin. Op aandringen van Stichting Beschermde Wieg heeft de verloskundige de vrouw gevraagd haar persoonsgegevens in een gesloten enveloppe bij haar achter te laten. Dat heeft de vrouw gedaan. De verloskundige heeft de enveloppe afgegeven aan een notaris. Het kind kan als het zestien jaar is – als het dat wil -de moeder achterhalen. Het bestuur van Stichting Beschermde Wieg is opgelucht en dankbaar dat zij deze vrouw op tijd heeft kunnen helpen, waardoor de baby op een veilige plek is overgedragen, medisch is onderzocht en de moeder ook verloskundige hulp en steun heeft gekregen.” – aldus een persbericht van Beschermde Wieg.

De stichting hoopt dat mensen de petitie willen tekenen om deze wetswijziging te bewerkstelligen.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Nieuwe techniek op Dordt in Stoom

Geplaatst op 3 juni door

Het is nu een week geleden dat de stoomvloot over de Dordtse wateren bewoog. Was het alleen maar oud? Zeker niet. Tussen de mensen, stoomboten en stoomtreinen vloog een drone rond. Dit zorgde voor mooie plaatjes van ons exclusieve evenement.

Lees verder... Reacties (0)

Fluitconcert voor Dordrecht

Geplaatst op 29 mei door

De laatste dag van Dordt in Stoom is aangebroken. Voor sommige mensen een verademing, voor andere een triest moment. Heb je nou gisteren het fluitconcert niet gehoord? Mocht dit het geval zijn dan kan een bezoekje aan Beter Horen misschien geen kwaad, want het geluid reikte ver. Dan kan je het hier nog even terugluisteren […]

Lees verder... Reacties (0)