“Hee psst, lekkerding, wil je neuken?”

Door
9 februari 2016
Reacties (1)

Als je een vrouw of meisje bent die in Dordrecht woont, ken je het wel. Het moment dat je langs zo’n “pssst, meisje”-type loopt of rijdt en je al bang bent voor wat er gaat komen. En ja hoor, het komt. Altijd. “Hee lekker ding, wil je neuken?” Of iets in die trant. Echt lachen man.

Het grappigste is dat als je dan een keer uitleg vraagt over deze belachelijke vertoning, je als antwoord krijgt dat je het “gewoon” als een compliment moet zien. Volgens hen kan je deze “complimenten” negeren en dan is er niks aan de hand. Maarja, neemt dat het feit weg dat het ronduit bloedirritant is dat je door sommige straten niet kan fietsen als iemand van het vrouwelijk geslacht zonder minstens twee van die gasten achter je reet aan te hebben?

Bagger weinig

En het maakt echt bagger weinig uit wat je draagt. Als ik in de zomer in een halfnaakt hempje fiets omdat het 30 graden is en daaronder een net iets te korte short draag, waardoor mijn niet bijzonder kleine borsten en billen nog wat meer opvallen, ja, dan snap ik het wel. Wat dat betreft ben ik niet zo’n persoon die door veel mensen als hysterische feminist wordt beschouwd (al houdt het feminisme overigens veel meer in dan dit beeld), die vindt dat je kleding niks uit zou moeten maken. Nee, ik vind dat als een vrouw of meisje ervoor kiest om ronduit ordinaire en weinig kleding te dragen, ze daar opmerkingen over kan verwachten. Hiermee keur ik aanrandingen of verkrachtingen natuurlijk NIET goed. Maar voor bovenstaande types maakt het allemaal niks uit. Zelfs al fiets ik langs in mijn dikste winterkleding, muts op en al, waardoor de enige manier waarop ze kunnen zien dat ik een meisje ben mijn damesfiets is, word ik nog nageroepen.

Heerlijk welkom thuis gevoel

Het valt me op dat dit soort taferelen, die leuke kerels die naar je fluiten en lugubere teksten naar je hoofd werpen, in Dordrecht meer voor lijken te komen dan in andere steden waar ik ben geweest. In Rotterdam bijvoorbeeld heb je het ook wel, maar in Utrecht heb ik zoiets nog nooit meegemaakt. En om nog verder te gaan, in Ierland (waar ik een tijdje heb gewoond), heb ik zoiets al helemaal nog nooit meegemaakt. Ook nog nooit van dit probleem gehoord daar. Terwijl de dag dat ik terug kwam in Dordrecht en lekker naar de stad wandelde (5 minuutjes lopen), ik al vier(!) keer zo’n opmerking naar mijn hoofd kreeg. Echt een heerlijk “welcome back”-gevoel krijg je daarvan.

En ja, je kan nu denken, waar maak je je druk om? Maar ik vind het pijnlijk dat ik, als persoon die van wandelen houdt, ‘s avonds toch altijd de fiets pak omdat ik dan niet naar huis durf te lopen. Zelfs al woon ik direct naast de binnenstad. Ik weet niet eens of het die kerels met grote mond zouden zijn die me daadwerkelijk wat aan zouden doen, maar toch. Het geeft me wel een onprettig gevoel. Het gevoel om niet veilig te zijn in je eigen stad. En dat vind ik jammer.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • Denkend aan Holland

    Sommige mannen zijn toe aan heropvoeding en een baan…

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)