Queen of the table

Door
1 augustus 2014
Reacties (0)

“Mag ik jou wat vragen?” hoorde ik achter me toen ik met mijn hond over het Buddingh’plein banjerde. Ik draaide me om en zag een vriendelijke, maar ineengedoken man staan. “Ja, natuurlijk,” antwoordde ik hem en de man glimlachte.

“Nou,” stuntelde de man, “als een jongen jou aanspreekt, zeg jij daar dan wat van?” Ik dacht na over zijn vraag, zeg ik daar dan wat van? “Dat ligt er natuurlijk helemaal aan wat zo iemand zegt, waarom vraag je dat?” De man werd een beetje zenuwachtig en plukte aan zijn oorbellen: “Er kwamen net twee jongens naar me toe en kijk mijn shirt, daar staat queen op, van koningin weet je wel…” Hij wees op zijn T-shirt met pingpongbadjes en daarboven de tekst queen of the table. Als fanatiek kampeerder -en dus liefhebber van tafeltennis- moest ik grinniken om zijn shirt. Die wil ik ook. “Ze zagen me lopen en ze schreeuwden queen naar me, ik weet gewoon dat ze dachten ‘echt zo’n vieze homo.'” Hij leek er echt van geschrokken te zijn en ik probeerde hem gerust te stellen: “Zeiden ze dat echt, of denk je dat alleen maar?” De man vertelde wat de jongens naar hem riepen en ik luisterde wel naar zijn verhaal, maar het viel me vooral op hoe ongelofelijk zachtaardig deze man was. “Ik vind dat je er leuk uitziet,” vertelde ik hem, “weet je, soms kun je er beter niets van zeggen omdat je niet weet hoe men reageert. Voor hetzelfde geld worden ze nog bozer en wordt de sfeer nog grimmiger. Als jij blij bent met wie je bent en hoe je eruit ziet, kan toch niemand je iets maken?” Ik haatte mezelf voor deze vrouwentijdschriftwijsheid, maar het leek me gepast. De man kwam bij van de schrik en bedankte me: “Heel erg fijn dat ik je dat mocht vragen.” Hij liep een andere kan op en ik keek hem na. Zijn loopje was vrolijk en hij straalde positiviteit uit. Soms snap ik niets van mensen. Het is alsof een kleuter een heel mooie bloem ziet en die vanuit het niets helemaal kapot trapt. Maar onthoudt, alle grote kleuters van Dordrecht; een bloem bloeit alleen zo mooi als je er heel veel liefde in stopt. En een beetje water.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Gay Bach

Geplaatst op 22 april door

Morgen maakt het Bachfestival bekend wat voor moois ze allemaal gaan doen met de €130.000 subsidie die het festival heeft gekregen van gemeente Dordrecht en de Drechtsteden. Wij zijn vooral benieuwd of the Vengaboys nog optreden op het Bachfestival.

Lees verder... Reacties (3)