Records zijn er om gebroken te worden!

Door
7 december 2014
Reacties (0)

Als de koploper op bezoek komt weet je dat het wel eens een moeilijk avondje zou kunnen gaan worden. Geen enkele reden om van tevoren te bedenken dat we juist in deze wedstrijd een 20 jaar oud record uit de statistieken zouden spelen!

Toen de teams de trainingspakken uitdeden voor de opkomst werd gelijk duidelijk wat het plan van onze FC was. “We zullen dat vrolijke aanvalsspel van PSV met militaire precisie ontmantelen.”  De materiaalman had de spelers met de nieuwe camouflageshirts uitgerust. Het had inderdaad zijn weerslag op het spel. Onze jongens gingen er als moderne gladiatoren met volle overtuiging en inzet in. Precies zoals het wederom massaal opgekomen publiek het wil zien.

Of het plan helemaal is geslaagd is achteraf moeilijk te zeggen. Ondanks onze inzet ging de Brabantse koploper er namelijk al vanaf de aftrap vandoor om de Dordtse defensie eens goed uit te testen. PlayStationachtig tik-tak-voetbal zorgde er binnen een paar minuten al voor dat defensieleider Kurto enkele malen handelend moest optreden.

Gelukkig had de onverzettelijke inzet van de Schapenkoppen dit keer resultaat. In de 6e minuut was het alsof de bom die ooit in 1993 al was gemeld bij een gestaakte vorige editie van Dordrecht – PSV alsnog afging op de Krommedijk. Doelpunt! Een voorsprong! Vroeg in de wedstrijd! Ongekende weelde!

Dat het weer even wennen is dat we scoren, kon in de minuten na het doelpunt goed waargenomen worden. Menig supporter, vooral onderaan op de tribune, was uitgebreid bezig om jas, gezicht en haar weer droog te maken en in model te trekken. Veel supporters stonden kennelijk nog zo rustig onoplettend te nippen van hun biertje dat ze niet door hadden dat de beker nog driekwart vol zat toen die in een uitbarsting van opperste vreugde de lucht ingegooid werd.

In de fase na het doelpunt deden de Brabanders er nog een tandje bij. Met een niets ontziende verbetenheid werd aanvalsgolf op aanvalsgolf op het Dordtse doel ingezet. Het is in deze fase dat onze keeper uitgroeide tot de absolute held van de wedstrijd. Telkens wanneer PSV een gaatje vond in het verdedigende kunst-en-vliegwerk van onze FC vonden ze onze Poolse geweldenaar op hun weg. Helaas kunnen ook geweldenaren niet toveren. Uiteindelijk was het Wijnaldum die een kwartier later de gelijkmaker kon optekenen.

Gelukkig liet niemand het hoofd hangen. Na de gelijkmaker ontspon zich een fascinerend voetbalgevecht. Het technisch superieure, ietwat arrogante, PSV tegenover Dordtse onverzettelijkheid. Aangespoord door het feest dat zich op de West-tribune en in iets mindere mate op de Noord-tribune voltrok toonden de Schapenkoppen zich van hun allerbeste kant. Helaas was het niet genoeg om ook op het scorebord met een resultaat te eindigen.

De penalty van Depay bevatte als moment alles wat er verder over deze wedstrijd gezegd kan worden. Vanuit alle hoeken van het strafschopgebied een caleidoscoop aan schoten op het Dordtse Doel eindigend in een bijzondere beslissing van de scheidsrechter (hands). Participerend publiek op Noord dat de arrogante penalty-nemer zodanig afleidt dat zijn, als vernedering bedoelde, Panenka op de lat beland.

Verder klagen we niet. Dit is hoe we voetbal willen zien. De inzet was geweldig, de sfeer was geweldig en de tribune ruikt na afloop naar schraal bier. En dat record? Minuut 6 tot en met minuut 21 was in twintig jaar betaald voetbal de langste periode die we vóór hebben gestaan in een Eredivisiewedstrijd! Een uitstekende reden om na afloop, in het supportershome, het feest nog lang door te vieren…

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Het werd slechts 5-0

Geplaatst op 12 september door

Wanneer ik aan iemand vraag waar hij of zij zich bevond op 11 september dan krijg ik nooit als antwoord: in Sittard. Na vanavond zal dat anders zijn, zo’n 50 meegereisde supporters bevonden zich op deze onvergetelijke datum in het stadion van Fortuna Sittard. Het werd tijd dat 11 september ook een positief imago kreeg, wij waren […]

Lees verder... Reacties (2)