Red onze club

Door
10 oktober 2012
Reacties (39)

Red onze clubGeachte Heer/Mevrouw,

 

Vanaf vandaag zijn wij een groep gestart met de naam Red onze club.

Onze club heeft het moeilijk en er is nu een laatste plan die binnekort naar de gemeente gaat, wordt deze plan afgeketst is het gedaan met onze club. Wij gaan flyers maken, spandoeken en acties. Onze club mag niet ten onder gaan en dat willen wij met alle supporters voorkomen. Zou u ons kunnen helpen door hier wat op te plaatsen voor ons? We zouden het zeer op prijs stellen.

Ik hoor graag van u.
Mvg Bobby

 

Teken de online petitie!!

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • Henk

  RE: Red onze club
  Gemeente zus, gemeente zo. Wanneer dringt het eens door dat het niet de levensbestemming van de gemeente Dordrecht is om het plaatselijke sufferdje in leven te houden? Er is al 300.000 euro in deze club gestoken, nog los van alle eerdere subsidies van de afgelopen tig jaar. Dan kun je wel gaan beweren dat de gemeente de grote boze boeman is, omdat er geen nieuw stadion komt, maar je kunt ook eens de hand in eigen boezem steken. Publiek is er amper, de club is doorgaans in het beste geval niet meer dan een middenmotor en de financiële situatie haalt al jaren de kranten. Het lijkt me daarom niet geheel onlogisch dat de politiek weinig heil ziet in een stadion voor 6000 mensen, om dezelfde reden dat de gemeente ook geen zandbakken bouwt waar 900 kinderen in kunnen.

 • Bobby

  Red onze club
  Dan heb ik aan jou een vraagje, hoevaak ben je gemiddeld per jaar bij FC Dordrecht? Jij bent aan je bericht te zien absoluut geen FC Dordrecht fan. Waar zit er tegenwoordig wel publiek? Ajax? Feyenoord? Ja de groote clubs hebben zat publiek, maar waar zie jij in de Jupiler nog een bomvol stadion?…

  En dan iets over de gemeente, als de club al jaren bezig is voor een nieuw stadion en jaar in jaar uit wordt de club voor de gek gehouden, wie ben jij dan om te zeggen dat wij niet de schuld op de gemeente mogen schuiven?

  Alles was rond tot 2 stemmen na.
  Ik nodig jou graag uit morgen in het supportershome en vertel jij dan maar tegen de fanatieke supporters wat jou mening is. De gemeente kan makkelijk meewerken maar denken niet aan anderen en wij gaan daar wat aan doen.

  RED DE CLUB

 • Leon

  RE: Red onze club
  beste henk,
  net als bobby zegt we waren dicht bij een nieuw stadion. enja het stadion zit niet helemaal vol maar bij ons komen tenminste echte supporters die om de club geven en niet net zoals jij iemand die naar een club gaat die hoog speelt en veel toeschouwers heeft, dat zijn succes supporters. blijkbaar ben jij daar 1 van.

  en denk is even na: nieuw stadion, meer sponsoren, meer geld, betere spelers, hoger spelen, meer plubliek. snap je het is heel simpel!

  RED DE CLUB

 • Jeroen

  RED ONZE CLUB
  Beste Henk,

  Ook ik ben het met Bobby en Leon eens. Wij wilden een stadion met bioscoop. Mocht niet want er moest er perse eentje van een paar miljoen bij het energiehuis komen.
  Toen wilden we er eentje met een Albert Heijn XL. Wilde dezelfde mensen weer niet want mochten niet concureren met de binnenstad. En zo kan ik er nog een paar opnoemen. dit is gewoon Fc Dordrecht pesten wat ze doen. Maar ja jij als wijsneus zal het wel beter weten.
  De supporters die er nu zitten hebben Fc Dordrecht in hun hart zitten en zitten op vrijdag in het stadion met passie, en die hobby wil jij ze hun afnemen? Kom jij dan inderdaad morgen maar eens uitleggen waarom er volgens jou de supporters dit afgenomen moet worden, en waarom spelers, en andere mensen binnen de club hun baan zouden moeten verliezen terwijl er toch altijd word gesuggereerd door de politiek dat we juist wergelegenheid moeten creeren.

  RED DE CLUB

 • Ferry

  RE: Red onze club
  Beste Bobby,
  Heel knap van jullie wat jullie doen,
  Fc Dordrecht hoort bij dordrecht,dat moet blijven
  Groet, een Dordtenaar en Feyenoorder

 • Jos

  RE: Red onze club
  Bij deze wil ik ook graag mijn reactie geven.
  Dat FC Dordrecht geen nieuw stadion mag gaan betrekken, vind ik een belachelijke beslissing.
  De club vecht hard om te groeien en dat lukt ze ook, ze zitten absoluut in een stijgende lijn. Ik kom nu zo’n elf jaar bij de club als vaste supporter zowel uit en thuis. Er zijn periodes geweest dat je week in week uit op de 19e plek moest vertoeven.
  Vroeger kreeg je tentstokken bij een shirt, nu zijn er nette professionelere shirts en zelfs met namen achterop.
  Aan alles is te zien dat de club wil en dat de potentie er zonder meer aanwezig is.
  Neem nu ADO den haag, kregen door het nieuwe stadion een geweldige boost. Zowel financieel als sportief zijn ze flink doorgegroeid.

  Kortom Dordt wil absoluut en heeft daarvoor mijns inziens alles in huis, alleen ontbreekt het nog aan een goed thuis!

 • Henk

  RE: Red onze club
  Beste Bobby, Leon en Jeroen,

  Ik zal het jullie nog veel sterker vertellen: ik ben geen voetbalfan en zit nergens op de tribune. Op zondagavond mag ik graag studio sport kijken, maar daar blijft het bij.

  @Bobby Ik zie inderdaad vrijwel nergens in de Jupilerleague een bomvol stadion. Dat komt omdat er veel te veel clubs in een veel te klein landje zijn. Kijk bijvoorbeeld naar Rotterdam, met maar liefst 3 betaalde clubs. Aangezien we in het zuiden ook nog NAC Breda hebben, heeft FC Dordrecht een vrij beperkte potentiële aanhang.

  @Leon: ik twijfel er absoluut niet aan dat FC Dordt een groep echte trouwe supporters heeft. Ik geloof echter niet dat je met een aanhang van tussen de 500-2000 man per wedstrijd een stadion van 6000 gaat vullen. De mensen komen echt niet opeens naar FC Dordt omdat er een nieuw stadion staat. Idem dito met sponsoren. De echte geldschieters in deze regio hebben allemaal contracten bij Feijenoord, NAC en Sparta, omdat dat naamsbekendheid geeft. FC Dordt is daar mijns inziens te klein voor.

  @Jeroen Wederom betwijfel ik niet dat er een clubje mensen is die graag naar FC Dordt gaan. Wat u hier nu echter doet is het omdraaien van oorzaak en gevolg. Als FC Dordrecht netjes op de centen had gelet, dan had men uiteindelijk op eigen kracht een nieuw stadion kunnen financieren. Dat is echter niet het geval. Hand in eigen boezem heet zoiets.

  U schijnt allen te vinden dat de gemeente geld moet geven, omdat het uw hobby is. Maar heren, sinds wanneer betaalt u voor mijn computergames? Het antwoord is nooit, want ik kan die spelletjes zelf betalen, zonder andermans geld te gebruiken. Zie daar in een notendop het probleem. U vraagt aan de hele gemeenschap van Dordrecht om uw eigen probleem op te lossen. Daar ben ik het mee oneens, omdat ik vind dat een gemeente alleen moet investeren in zeer nodige of rendabele zaken en niet in de droomvisioenen van een jupilerclub. Als het niet loopt zoals u hoopt, dan is de wens van een klein groepje een financiële strop voor de hele Dordts samenleving. Daar zit ik niet op te wachten.

  Natuurlijk mag en kunt u het proberen. Net zo goed als dat het uw goed recht is om een actie te starten. We zijn het volledig met elkaar oneens, maar ik wens u veel succes.

 • Roman

  RE: Red onze club
  Geachte Henk,

  Waarom moet ik als belastingbetaler wel mee betalen aan het kunstmin, sportboulevard, waar ook elke week geen 10.000 mensen komen. Waar miljoenen aan zijn uitgegeven en dan zou voor de FC geen geld beschikbaar gesteld moeten worden. Nou dat accepteren we dat dan maar, maar dan zou de gemeente toch wel tenminste mee kunnen werken aan de randvoorwaarden voor een nieuw stadion.

 • Elisa

  RE: Red onze club
  Als iDordt blogger/FC Dordrecht verslaggever wil ik ook even mijn zegje doen. Er komen bij thuiswedstrijden zeker 2000-2500 mensen. Dat zijn bijna 10 x zoveel mensen als een gemiddelde avond in Kunstmin (dat kan ik weten, ik heb er gewerkt). Er is wel degelijk draagvlak voor een betaald voetbalclub in Dordrecht. Ook supporters van bijv. Feyenoord/NAC komen naar de Krommedijk omdat ze het gewoon gezellig vinden. De club heeft geen raar financieel beleid gevoerd, sterker nog ze zijn jarenlang de club met de laagste begroting uit het betaald voetbal. Ik heb nergens gelezen dat de club om miljoenen vraagt, het ging vooral medewerking van de gemeente. De grond van het oude stadion kan ook weer geld opleveren dus het hoeft de gemeente niks te kosten. Kan ook niet want ze hebben het al uitgegeven aan andere zaken bijvoorbeeld door de binnenstad 5 x per jaar opnieuw te bestraten.

 • Bobby

  Pff
  Inderdaad het is te zien op teletekst 9 van de 10 keer zitten er tussen de 1500 – 2500 man, en ook nog even dit, moet onze hobby dan maar verdwijnen? Nee wij gaan hier voor met het doel dat het ons lukt. De gemeente kost het niks ze werken alleen niet mee! Dit wordt door diverse media bevestigd en de club heeft het zelf bevestigd, wie ben jij dan om alles in een negatieve zin te plaatsen?

  Wij zijn WEL trots op betaald voetbal in knzestad wat dit seizoen heel
  goed presteert. En wij betalen ook voor die museum enzovoort, Fc Dordrecht trekt met meer bezoekers in een maand dan deze museum enzovoort. Veel succes met je negatieve humeur, wij leven wel lekker vrolijk verder.

  RED DE CLUB

 • marcel

  RE: Red onze club
  Beste Henk
  Als je al geen affiniteit met voetbal hebt kan je beter ergens anders iets gaan posten.
  Dit zeg ik omdat voetbal supporters en liefhebbers het spelletje anders beleven.
  Het gaat ons ook niet over een financiële bijdrage van de gemeente Dordt maar over dat ze een voorstel van een nieuw stadion tegen houden zonder enige kennis van wat er speelt bij de plaatselijke bvo.
  Er worden vele subsidies toegekend die nooit terug betaald worden of geschonken worden Die de burger ook veel geld kost.
  Het geld war de fc heeft geleend had ook niet nodig geweest als de gemeente niet dwars had gelegen met de eerdere plannen die werden ingediend een bioscoop Mocht niet in het stadion omdat deze in het centrum moest komen.
  Nu komt er een bioscoopje met 4 zalen buiten het centrum maar er moet dan wel een parkeer garage bij gebouwd worden kosten 3 miljoen .
  Terwijl het de gemeente niets had gekost als het in het stadion mocht komen.
  En zo zijn er nog een aantal plannen die af geserveerd werden.
  Maar langs de zijlijn reageren zonder enige kennis van zaken mee praten doe je dan wel (lijkt wel een dordtse wethouder)
  Ik hoop dar we met deze actie de gemeente raad een beetje wakker kunnen schudden dat het bij genoeg dordtenaren leeft en we een nieuw stadion nodig hebben om te kunnen blijven bestaanmvg marcel

 • J

  Henkie
  Henk. Weinig info en interesse begrijp ik? Je argumenten betreffen geen feite als je je huiswerk had gedaan had dordt voor derksen een schuld de nog vele malen groter was dan nu nu is het 2 mil, stadion kost de gemeente niks blijkt uit de club zelf en mensen die day hebrn onderzocht de gemeente bluft dit af dat het 6 mil kost, onzin ze deugen van geen kante daar. 90 mil aan het museum en ijsstadion dat is pas verloren geld want zie jij daar de parkeerplaats vol voor de sport daar? Nee bijna niks alleen de sporters zelf, nu zeg jij staat wel vol ja dat klopt mensen die naar het ziekenhuis gaan! Ik ken je nog langerde les lezen omdat je onzin verkondig! Maar daar heb ik totaal geen zin zijn zat mensen die reageren hier op je bericht. Gr

 • Bianca

  RE: Red onze club
  Henk, dat jij geen voetballiefhebber bent respecteren wij,maar om ons op onze ziel te trappen betreffende je kritiek gaat mij/ ons veel te ver. Waarom mengingen in deze gesprekken? Je mag morgen wel op de info avond komen, dan zul je zien dat een groep trouwe aanhangers zich met hart en ziel inzetten. Ik heb er niet voor elzen dat mijn belastinggeld naar een sportboulevard gaat( maak ik geen gebruik van) en een kunstmin ( maak ik ook geen gebruik van). De gemeente moet zijn geld gewoon eerlijk verdelen….kinderachtige uitspraak maar wel waarheid. Het geld is op, voetbal is geen prioriteit dus moeten. Wij het maar uitzoeken? Dat dichtbij van niet, het is schandalig!

 • Bianca

  Excuus voor mijn maffe spelfouten
  Excuses voor spelfouten

 • Remco Jan

  RE: Red onze club
  Strak georganiseerde actie van de FC Dordrecht fans die opeens spontaan deze site hebben gevonden….

 • Roman

  RE: Red onze club
  Volgens mij zijn de reacties van regelmatige lezers, die vaak bijvoorbeeld de stukken van Elisa lezen.

 • Frank

  RE: Red onze club
  We vragen de gemeente alleen maar om het stadionplan te faciliteren. 1 van de mogelijkheden was om een bioscoop in het stadionplan te integreren, maar nee de gemeente pompt liever 3,5 miljoen € in een bioscoop in het centrum wat helemaal geen centrumlokatie is. Ook het niet toelaten van voldoende detailhandel bij het stadion is belachelijk, dit zou tot concurrentie voor andere winkeliers leiden. Volgens mij leven we niet in Cuba of Noord-Korea en is onze economie er gelukkig een waar vrije marktwerking centraal staat. Als de Dordtenaren hun boodschappen bij het stadion willen doen is hier blijkbaar behoefte aan dat is toch prima. Maar helaas ook dit plan werd afgeschoten door de gemeente “opeens” was er nog maar 15.000 m3 ruimte voor detailhandel en was het plan financieel niet meer haalbaar. Er gaat een hoop belastinggeld naar sportboulevards, een speelgoedmuseum, het Kunstmin en ga zo maar door. Dat vind ik prima maar zorg dan ook dat de tweewekelijkse hobby van zo’n 2.500 – 3.000 Dordtenaren de kans krijgt zich te ontwikkelen! Laten we ook niet vergeten dat FC Dordrecht wekelijks landelijk voor naambekendheid zorgt voor de stad Dordrecht, het is niet abnormaal dat hiervoor betaald wordt, een sponsor doet dit toch ook. B&W en gemeenteraad, bedankt voor de kleine € 400.000 maar draag nu ook eens positief bij aan de ontwikkeling van een nieuw stadion voor onze geliefde FC!!

 • Mark

  RE: Red onze club
  Beste Henk,

  het is niet zo zeer dat de gemeente geen heil ziet in een nieuw stadion, als dat zo zou zijn, als dat het geval zou zijn, dan had FC Dordrecht allang de handdoek in de ring kunnen gooien. Aldus de gemeente: “FC Dordrecht draagt vanwege de publicitaire waarde onmiskenbaar bij aan de citymarketing van Dordrecht. Conclusie: FC Dordrecht heeft maatschappelijke en publicitaire en die waarde valt nog verder te vergroten.”

  Voor het vergroten van die waarde vraagt FC Dordrecht helemaal geen geld, ze vragen, zoals Frank terecht opmerkt, slechts aan de gemeente of ze een nieuw stadion willen faciliteren. Ook daartoe is de gemeente wel bereid, tenslotte nodigt de gemeente de FC uit voor het maken van plannen, alleen keurt de gemeente deze steeds weer af met meer of minder valide argumenten. Die minder valide argumenten komen met name van incapabele gemeenteraadsleden die hun persoonlijk emotie laten spreken en die niet in kunnen zien welke waarde (onderschreven door de gemeente zelf) een Betaald Voetbal Organisatie voor de gemeente kan hebben. Verder dan “voetbal interesseert me niet en het kost alleen maar geld” komen ze niet. Incapabele gemeenteraadsleden blijft immer het probleem van iedere kleine tot middel grootte gemeente, zeker wanneer ongeveer de helft van de bevolking op populistische pulp als ‘Beter Voor Dordt’ gaat stemmen. Dat is een spijtige constatering, maar helaas wel waar. Aan FC Dordrecht de schone taak om haar huiswerk nog beter te doen, zodat die enkele wel capabele raadsleden hun overige collega’s kunnen overtuigen. Dit lijkt op het moment echter een gevecht tegen de molens te worden…

 • Mark

  RE: Red onze club
  …en omdat mijn reactie te lang was, de rest van mijn relaas:

  Nu ben ik het niet eens met mijn waarde vriend Frank, voor wat betreft het niet toelaten van 40.000 vierkante meter detailhandel. Dit vind ik persoonlijk wel een valide argument. De gemeente en ook de provincie zitten met een gigantisch overschot aan vierkante meters detailhandel. Er is in Nederland genoeg detailhandel voor meer dan 50 miljoen inwoners, nog meer oppervlakte faciliteren, terwijl de vraag alleen maar afneemt, lijkt mij geen goede keuze. Zeker niet voor de (toch al beperkte) leefbaarheid van de door mij eveneens geliefde binnenstad. Overigens is de wijze waarop de gemeente dit plan “opeens” heeft afgekeurd wederom een gebrek van onvermogen van enkele gemeenteraadsleden.

  Wat jouw eigen argument betreft, dat wij jouw hobby ook niet betalen is ook niet correct. Nee, inderdaad, ik heb nog nooit bij de Bart Smit gestaan om dat spelletje voor jou te betalen, maar evenmin heb jij onze (seizoenen)kaarten betaald. De gemeente doet dat overigens ook niet. Wat de gemeente wel – in overigens uitermate beperkte mate – heeft gedaan, is FC Dordrecht subsidiëren, gezien de waarde van FC Dordrecht voor de gemeente valt dat uitstekend te billijken, andere instituten die bijdragen aan de waarde voor de gemeente krijgen ook – overigens sommige véél grotere – subsidies.

  Die lijn is uitstekend door te trekken naar de gameindustrie. De overheid betaald geen spelletjes voor consumenten. Wat de overheid wel doet, is het subsidiëren van Nederlands gamebedrijven, welke ondersteunend zijn voor de grote, globale gameproducenten. Daarnaast subsidieert(/de) de overheid ook het beursgenoteerde ASML, een producent voor halfgeleiders, zonder wie jij nog op een Atari of NES had moeten spelen. En dat allemaal in de meest winstgevende entertainment industrie. Dus dat er een beetje van jouw geld naar onze hobby gaat, is geen argument om het tegen te werken, er gaat véél meer van ons geld naar jouw hobby.

 • Mark

  RE: Red onze club
  En nog een deel wat tussen mijn eerste en tweede reactie in had moeten staan: 😮

  Zo’n ander minder valide argument is het afkeuren van het bioscoopplan. De gemeente wilde een bioscoop in het centrum, onder andere om daar mee de plaatselijke horeca een (wellicht inderdaad broodnodig) steuntje in de rug te geven. Vooralsnog redelijk valide om daarop het bioscoopplan af te keuren, maar de gemeente maakt zich natuurlijk wel volstrekt belachelijk nu er een bioscoop buiten het centrum komt, zeker nu diezelfde gemeente ook nog eens €3,5 miljoen euro moet stoppen in die bioscoop, terwijl die helemaal gratis had kunnen zijn…

 • Ad van den Herik

  Red onze club
  RTV Dordrecht ‘in gesprek met…’ Voor alle reaguurders hierbij de link http://youtu.be/jtsPjbUhMLo

 • Ad van den Herik

  Red onze club
  Sorry beste mensen, maar de link werkt niet als ik deze doorstuur via een reactie.
  Op you tube is de uitzending te zien.
  ff intikken ‘in gesprek met Ad Heijsman.

 • Mer

  DS ‘-79
  Ik kom al 33 jaar aan de Krommedijk. Voetbal leeft wel degelijk in Dordt. We moeten alleen meer publiek aantrekken en dat moet mogelijk zijn. Herinner me goed de tijden met Anne Evers, Hakim, Epi Drost etc.. Stadion zat vaak vol ! Als we voor de beker tegen Ajax of AZ spelen is het ook uitverkocht zo er zijn genoeg voetballiefhebbers in Dordt. Gemeente kan wel geld uitgeven aan meer ( en nutteloze) stadswachten, verbouwing van de stadswinkel, gevaarlijke rotondes aanleggen, snoepreisjes etc… Wellicht moeten we onze FC eens gaan promoten in Rusland… Wie weet…

 • h.j

  red onze club ?
  een handjevol mensen bezoekt 20 keer per jaar een voetbalwedstrijd. de FC heeft bijna de laagste bezoekersaantallen van de jupilerwedstrijden (zie het blad V.I).
  de gemeente geeft al veel geld uit aan sport en is niet verplicht om aan een onbeduidend eerste devisie club tonnen euro te geven.
  een vergelijking met het kunstmin is onzin.
  nog nooit een voorstelling meegemaakt waar er politie bij aanwezig was.
  nog nooit gehoord dat de toneelspelers uitgescholden werden voor hoerenkinderen.
  voor de stad heeft de fc geen enkele waarde. er zal niemand in de auto stappen om de stad te bezoeken na het horen van de voetbaluitslagen.
  laat de fc rijke sponsoren zoeken en val de belastingbetalers niet lastig

 • Mark

  RE: Red onze club
  Beste h.j,

  voor je drogredenen ben ik niet gevoelig, dus kom alsjeblieft alleen met steekhoudende argumenten en laten we ons tot de feiten beperken.

  Het is FC Dordrecht helemaal niet te doen om geld van de belastingbetaler. FC Dordrecht heeft meerdere plannen bij de gemeente ingediend waarmee zonder inzet van gemeenschapsgeld een nieuw stadion gerealiseerd zou kunnen worden. De plannen zijn keer op keer door de gemeente terzijde geschoven, meesttijds met vals argumenten.

  Wanneer de gemeente in een veel vroeger stadium akkoord was gegaan met één van de plannen van FC Dordrecht, dan had de gemeente niet zoveel geld in een bioscoop hoeven steken en dan had ook FC Dordrecht aan de gemeente geen geld hoeven vragen.

 • http://idordt.nl maas

  red onze club
  ik kan zo af en toe eens komen maar draag de club al een warm hart toe sind de d.f.c. tijd met o.a kleinjan, de jong en daarna d.s.79 maar geniet ook nu op dit moment wat een geweldige prestatie zetten ze weer neer, ik hoop vanharte dat deze actie zal slagen, en wil dan ook afluiten met KOM OP GEMEENTE laat je van je beste kant zien

 • Jeffrey

  red onze club
  75 miljoen voor een sportboulevard waar geen mens komt, maar een paar miljoen om betaald voetbal in Dordrecht voor jaren veilig te stellen is te veel… wat klopt hier niet?

 • Reinier

  RE: Red onze club
  Goedemiddag,

  Ik ben Feyenoord supporter van kind af. Maar toen ik nu bijna 5 jaar geleden verkering kreeg met een Dordse, ben ik via haar vader in aanraking gekomen met FC Dordrecht. Sindsdien ben ik een regelmatige bezoeker. Zeg gemiddeld 10 wedstrijden per seizoen. Ook nu de relatie inmiddels over is bezoek ik nog regelmatig de Krommedijk en nog steeds geniet ik elke keer. Dus ook ik vind dat er alles aan gedaan moet worden om FC Dordrecht zowel sportief als financieel door de lokale overheid gesteund moet worden. Ik weet zeker dat als het stadion er komt er meer mensen zullen komen kijken !

  Ik wens de club en de trouwe supporters sterkte en ik blijf jullie volgen en steunen.

 • maandanser

  RE: Red onze club
  Hup Henk, goed zo.

  Voetbal is voor kleine kinderen, of neanderthalers.

  Welkom amateurclub SC Dordrecht!
  leve het Korfbal!

 • Frank

  RE: Red onze club
  Lang leve de volwassen reactie! Henk, goed dat je je mening onderbouwd op een manier dat er een discussie kan ontstaan.

  Maandanser kan nog flink wat van jou opsteken.

  Verder, alle hulde aan de jongens die dit plan vorm hebben gegeven.

  Ik heb de petitie ondertekend en hoop nog jaren trouw supporter te blijven van onze FC

 • Inge

  RE: Red onze club
  Beste Henk,

  Ik ben geen voetbalsupporter in hart en nieren, maar ben er toevallg terecht gekomen en werk er nu al ruim 10 jaar naar volle tevredenheid! Tuurlijk vind ik het ook jammer dat er niet meer Dordtenaren naar de thuiswedstrijden komen en tuurlijk heb je gelijk als je stelt dat de gemeente onze ‘hobby’ niet hoeft te onderhouden, maar ik ben het niet met je eens als je zegt dat de gemeente jouw hobby ook niet onderhoudt. Waar denk je dat je energie vandaan komt? Juist, via het energienet, maar daar betaal je toch zelf voor? Ja deels, maar mijns inziens betaald de gemeente ook mee aan het energienetwerk, alsmede het telefoon/internetnetwerk ed en meer dan dat (een BEETJE meebetalen, in de zin van burocratische medewerking)vragen wij als FC Dordrecht niet! We willen de goedkeuring van de gemeente om een stadion te bouwen en onszelf financieel staande te kunnen houden. We worden alleen beperkt in onze medestanders. We mogen de ruimte bijvoorbeeld niet delen met een XL supermarkt, bioscoop, tuincentrum of bouwmarkt om maar een paar voorbeelden te noemen. Zou toch leuk worden he, als de gemeente tegen jou gaat zeggen waar je wel of geen boodschappen mag doen, of nog erger met wie je mag gamen. En zeg nou zelf, je moet de ruimte van een stadion toch beter kunnen gebruiken dan 1 keer in de 2 weken een voetbalwedstrijdje?
  Ik weet dat mijn vergelijkingen niet helemaal opgaan, maar voetbal is denk ik ook met geen enkele andere hobby te vergelijken. Het is nou eenmaal de meest gespeelde en bekeken (zelfs door jou) sport.
  Dus als de gemeente nou gewoon mee gaat werken en ons een nieuw stadion gunt, dan kunnen wij laten zien hoe goed wij zelf onze broekriem op kunnen houden!

 • Jasper

  RE: Red onze club
  Beste allemaal,

  ik ben super trots dat de actie is gestart! Ik hoop dan ook dat vele de actie positief zullen benaderen en ook verder zullen doorzetten naar familie en vrienden…
  Ik ben 34 jaar en kwam als klein jongetje al bij ds’79 op de tribune waar dtoen 350 man zaten…. Maar hoe klein ik was, ik was de grootste fan van allemaal! ik ben nu vader van 2 jongens en heb altijd de droom gehad met mijn kinderen de clubliefde van FcDordt te kunnen delen en dus net als ik met mijn vader dat nu met mijn jongens de wedstrijden van ons cluppie te kunnen bezoeken… Het is dan ook ongelovenlijk dat de gemeente niet mee gaat en hun support verleend.. Ik heb gestemd op Beter voor Dordt, dat was de partij voor de sport in de stad en met die partij was het stadion een kwestie van 1,2, hupsakee…. Maar nee, mooie woorden, geen daden…
  Kom op allen laten we ons inzetten, zorgen voor die handtekeningen, 10.000, 15.000 hoe meer hoe beter… Waarom niet nu de steun en terugbetalen in de komende jaren door prestaties met jeugdactiviteiten, activiteiten door de club op scholen etc etc etc..

 • levi

  RE: Red onze club
  please help deze club blijven bestaan!!!
  ga gewoon 1 keer op de dike side zitten en je komt er steeds vaker omdat het gewoon erg gezellig is daar! deze club moet blijven bestaan!!!

 • Jaco Spek

  RE: Red onze club
  Ik hou van deze club!
  al ruim vijftien jaar een genot om ze van leeuwarden tot maastricht te supporten!

 • Jah

  RE: Red onze club
  Tekenen! Eilandbewoners! Ps Jaco Spek
  :kijk uit voor losse stoeltjes op de Langeleegte 😉

 • Jah

  RE: Red onze club
  Maandanser jij ben zeker maagd en eenzaam? Plakbroek…

 • maandanser

  RE: Red onze club
  [quote name=”Jah”]Maandanser jij ben zeker maagd en eenzaam? Plakbroek…[/quote]

  Bijna goed. Nee ik organiseer `Korfbalclinics` voor bepaalde doelgroepen. Interesse?

 • Jaco

  Red Mooiste club uit de drechtsteden
  FC Dordrecht hoort gewoon bij drodrecht Elke Thuis wedstrijd ook al is niet bomvol maar wel Sfeer vol en Warmhartig
  FC Dordrecht vind ik een van trouwste supporters hebben Mooie Club met veel warmte uitstralen Dordrecht Veel Tegen slagen gehad Toch Ga FCD door Heel FC Dordrecht zit strijd in en zo mooie strijdvolle club mogen we niet verliezen Niet als Dort ook niet als voetbal nederland RED ONZE CLUB DORDRECHT MOET BLIJVEN

 • Krekwanou

  RE: Red onze club
  Dordt steekt heel veel geld in het verbouwen van een sfeervol theater onder het mom dat hier ook grote(re) producties moeten kunnen plaatsvinden. Terwijl je makkelijk het argument te berde zou kunnen brengen dat Dordt geen groter podium hoeft te hebbben om dat Rotterdam zo dichtbij is. Zie ook het energiehuis.
  Bij FC Dordrecht worden dat soort geluiden wel gebruikt om beperkte steun aan de club tegen te houden. Ene Henk komt zelfs met NAC op de proppen. Yeah right. Alsof een Dordtenaar daar naartoe gaat voor het voetbal…

  Ik denk dat er zeker ruimte is voor een bescheiden BVO in deze stad. Een club waar in betere dagen tweewekelijks makkelijk 4000 man vermaakt kunnen worden. Met bescheiden middelen is er overigens ook een goede opknapbeurt mogelijk, zie het verbouwde stadion Woudestein.

  Laat de gemeente en Dordt gewoon eens om de tafel gaan zitten en laat al te grote plannen (BVO) of weigerachtigheid (gemeente) thuis.

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)