Roelie (Utopia) onder vuur

Door
14 augustus 2015
Reacties (3)

Afgelopen maandag riep iDordt nog op om te stemmen op de Dordste Roelie Rook voor een plekje in Utopia. De oproep heeft geholpen, want Roelie zit sinds woensdagochtend in het programma om daar haar ideale wereld te creëren, onder het toeziend oog van de camera’s. Maar ze heeft haar koffers nog niet uitgepakt of ze wordt al door de (zeer fanatieke) kijkers van het programma uitgekotst.

Samen met mede-bewoonster Naomi bespraken zij de kijkers van het programma: “Mensen met een dikke buik die voor de televisie hangen met een zak chips.” Zegt Naomi. “Van die typische uitkeringstrekkers”, beaamt Roelie. Dat viel niet helemaal in goede aarde bij de fervente Utopia-kijker. (Het fragment kun je trouwens hier bekijken)

Facebook

Het internet staat op zijn kop en op Roelies Facebook-pagina werden al een hoop boze reacties geuit. Hoe durft ze!? Een kleine greep uit de reacties:
– “Hele stomme opmerking .besef heel goed dat jij streamers daar nodig hebben wij jou niet .Voor mij mag je exit
– “Niet iedereen met een uitkering heb een dikkebuik beetje op je taalgebruik letten ook jij bent utopia ingekomen met een rugzakkie
– “Je word nu met de grond gelijk gemaakt met je dome opmerkingen……..
– “Niemand is meer blij met haar, beetje jammer wat ze zei en niet zo slim

Boze brief aan Talpa

Utopia-hooligan Leonie was zelfs zo kwaad op Roelie dat ze het er niet bij kon laten zitten. Ze schreef een boze brief aan Talpa en eist maatregelen, anders stopt ze met kijken. En dat zou natuurlijk verschrikkelijk zijn.

Hier de volledige brief (die we voor het gemak maar niet hebben geredigeerd).

Goede morgen
Weet niet wie bericht te lezen krijgt maar probeer het toch. Voel me namelijk nogal flink beledigd door wat er gister gezegd is door de nieuwe bewoonster Roelie en Naomi. Volgens hun zijn de streamers nietsnutten, uitkeringtrekkers,en bankhangende, chipseters,
Ten eerste vind ik het nogal grof van iemand die net binnen komt maar ook van iemand die zelf n spierziekte heeft. Het is heel simpel onder de streamers zitten veel mensen die wel willen werken maar wegens gezondheids redenen niet kunnen werken. Waaronder ik zelf.
Ze vergeten wel dat hun inkomsten ven de evenementen voor n groot gedeelte van de streamers afkomt.
Als deze mensen jullie gaan boycotten denk ik dat het snel einde Utopia is en de bewoners dan allemaal op straat staan zonder baan en zij zelf uitkeringtrekkers worden.
Graag zouden wij dan ook van jullie te horen krijgen dat hier maatregelen voor genomen worden.
Op zijn minst dat deze twee dames erop aan gesproken worden dat dit niet kan. Er zijn al vaker dingen geroepen door verschillende bewoners naar de kijkers wat niet door de beugel kan. Wij dus de streamers zijn hier dan ook heel erg door beledigd en menigeen weer in hun schulp gekropen waar ze dan misschien ook net weer uit aan het klimmen waren.
Wij als betalende streamers vinden dit gewoon verschrikkelijk en niet kunnen. Onder de streamers zitten mensen tussen die hun oma of moeder hadden kunnen zijn. Wat geeft hun het recht om mensen die aan hun leefomstandigheden in utopia bijdragen zo te behandelen?
Sorry hoor maar zoals ik alles mee gekregen heb zal binnenkort jullie inkomsten drastisch minder worden.
Veel berichten gaan ook naar Artiesten, Stichting voor spieren, en de Media.
Hoop hier ook antwoord van jou of jullie zijde te krijgen.
Tot horens”

 

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • M Voskuil

  Het is van de zotte dat n.b iemand door een krant, waarin iemand terecht zijn beklag doet over iets waar hij het niet mee eens is, meteen voor HOOLIGAN wordt uitgemaakt. Excuses van de krant naar de schrijver van het betreffende stuk, zou dan ook wel op zijn plaats zijn. Dat hier úberhaupt zo mee omgegaan wordt vind ik een schande. Is inleving in de medemens tegenwoordig uit beeld en doen we gewoon maar? Dat is dan een voorbeeld voor de samenleving, nou Leonie Cuijk mijn steun heb je hoor. Deze krant moest zich schamen!

 • Dutchclifffanria

  Mijn steun Heeft Leonie ook. Ik ben geen uitkeringstrekker, geniet van een Rijkspensioen en nooit een uitkering hoeven te ontvangen en dat is meer geluk dan menig ander zich mag wensen. Maar ik heb mij er vreselijk over opgewonden. Waar halen ze de arrogantie vandaan om zoiets te zeggen. Ik heb van kwaadheid mijn abo op de streams opgezegd. De meeste zitten daar met een enorme volle rugzak. Waar halen ze het lef vandaan om mensen te beoordelen en veroordelen. Het gezegde is toch. Wiens brood men eet, wiens taal men spreekt.

 • Lia

  Schande van de krant. Alle kijkers nog een na trap te geven. Jullie zijn geen haar beter dan de inwoonster van Dordrecht Roeli.

  In rectificatie is het minste wat jullie moeten doen.

Roelie duikt/pakt koffer in

Geplaatst op 21 augustus door

Had ik net besloten om al mijn principes overboord te gooien wat betreft het kijken van Utopia… Is de reden om wel te kijken (Roelie) er al weer uit. Jammer, want ik had eigenlijk gehoopt hier nog wekenlang blogs over te kunnen schrijven. Vier dagen in Utopia hebben namelijk voor genoeg onderwerpen gezorgd om over […]

Lees verder... Reacties (0)

Help Roelie Utopia in

Geplaatst op 10 augustus door

Kent u Utopia nog? Dat programma van John de Mol waarin 15 mensen op een afgesloten terrein leeft, continu in de gaten gehouden door camera’s? Dit programma wordt nog steeds elke dag uitgezonden op SBS6 en mensen kunnen zich nog altijd aanmelden om mee te doen. Zo ook Roelie Rook, 25 jaar oud en een […]

Lees verder... Reacties (0)