RTV Dordrecht op drift

Door
11 mei 2016
Reacties (4)

RTV Dordrecht dacht het zonder iDordt beter te kunnen doen maar sinds de scheiding dobberen ze koersloos rond. In de vijf maanden dat RTV Dordrecht het zonder iDordt moet doen is de directeur en de bestuursvoorzitter opgestapt, stoppen ze met televisieuitzendingen en gooien ze één van de bestlopende radioprogramma’s van zender.

Het stoppen met televisie maken is een oud plan van iDordt maar werd destijds verworpen door het bestuur omdat in strijd met wetgeving zou zijn.  Ik weet niet welke wetgeving is veranderd waardoor een lokale omroep nu opeens geen televisie hoeft te maken. Opmerkelijk.

Gisteren kwam het nieuws naar buiten dat Via Cultura per direct niet meer op de zender mag. Via Cultura heeft misschien wel 30 luisteraars en is, samen met studio de Witt, het beste beluisterde radioprogramma in de lokale ether van Dordrecht. Onbegrijpelijk.

Met de bezuinigingen voor de deur moeten alle hens aan dek. Ik vind het een twijfelachtige keuze om schoon schip te maken als je dreigt ten onder te gaan. Zeker als het gaat om succesvolle programmaonderdelen. Als tegelijkertijd de ratten het zinkende schip verlaten blijft er weinig meer over om de zendmachtiging volgend jaar succesvol te claimen. Jammer.

Leuk artikel? Deel het met anderen:
 • Denkend aan Holland

  30 luisteraars, oh ironie.

  • http://10duizend.nl Scharco

   Denk je meer, of denk je minder?

   • Denkend aan Holland

    Ik denk dat je met 30 al heel hoog zit. Misschien als je de familie van de makers meerekent…

 • Robert Schreuder

  het is allemaal jammer….. huilen helaas.

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)