De scheids geeft de Limburgse bus een duwtje

Door
13 februari 2016
Reacties (0)

Fortuna Sittard zal wel twee bussen voor het eigen doel parkeren’, zei trainer Harry van tevoren.

Huh?

Doe je je de hele winter je best om het kunstgras mooi groen te houden, om kale plekken te voorkomen en de mollen weg te houden….Rijden er op aan argeloze vrijdag opeens twee Limburgse bussen het veld op om voor het doel te parkeren! Zo over onze mooie groene plastic sprietjes! Er is na FC Dordrecht-Fortuna Sittard werk aan de winkel voor de terreinknecht…

Kersis Simons


Zelf was ik overigens ook met het openbaar vervoer. Voordat ik de trein richting Dordt instapte had ik nog even een broodje met iets onduidelijks er op gekocht in de kiosk waar oud-Dordtspeler Kersis Simons werkt. Hij wenste me veel succes. In de trein zei een vrouw tegen een andere vrouw: ‘Je ziet ze nooit he, die conducteurs’.

En wat bleek: Fortuna Sittard had dus in de bus een eigen conducteur meegenomen. Perez heette deze scheids (dat een meisje na afloop beweerde dat het Belle Perez was doet even niet ter zake). Deze scheids was na een half uur (Onze superspits Rangelo Janga had toen al een tijdje geleden zijn chipkaart tevoorschijn gehaald en was dwars door de Limburgse bussen richting de 1-0 geflitst) wat aan het dromen geslagen.

Limburgse reizigers

Scheids/conducteur Perez zag ergens in zijn fantasie een zware overtreding die hij wellicht enige tijd geleden over het hoofd had gezien en zei, past, boem, ‘penalty voor de Limburgse reizigers, rood voor Dordt!’ Ik vroeg nog om uitleg. Kreeg die niet. Ik begreep bijna waarom sommige idioten uit frustratie geweld gebruiken tegen OV-personeel.

verstevigde bus

Door een zware scheidsrechtelijke straf was de wedstrijd eigenlijk meteen gespeeld. De penalty werd gelijkmaker, de Limburgse bussen werden verstevigd en na rust werd het uit een messcherpe aanval 1-2. Dordt was wel beter natuurlijk. Ook met tien man. Maar echt een kans om het dwalen van meneer Perez recht te zetten, hadden we niet meer. Het werd nog 1-3. Ach En wee.

Reisleider Dordtse Republiek

Wat wel leuk was: in de kantine klonk: ‘Inschrijven voor VVV!’ Dat was Jan. Reisleider van de Dordtse republiek. Jan was terug van zijn traditionele winterslaap op de Canarische Eilanden en plande de reis van komende maandag naar Venlo. Met de bus.

Leuk artikel? Deel het met anderen:

Dikke doei

Geplaatst op 1 maart door
idordt comateus

iDordt is Comateus. Al een tijdje eigenlijk. Sinds juni 2016 posten we niks meer. De energie om zinloze stukjes te tikken over Dordrecht was een beetje op. Misschien komt het nog eens en beleeft iDordt een doorstart. Voorlopig even niet.iDordt was een initiatief van Marco van Schaardenburgh. Meer info vind je op 10Duizend.nl. Vragen, ideeën […]

Lees verder... Reacties (0)