Schijds!

Door
2 november 2014
Reacties (1)

Na slechts 3 volle dagen rust was het al weer tijd voor de volgende wedstrijd in het Eredivisieavontuur van FC Dordrecht. Dit keer ging het Dordtse schoolreisje naar de Amsterdam Arena. Of liever de kattenbak of snelkookpan. Kiest u maar. Vier bussen vol schapenkoppen werden prima over de Hollandse snelwegen geleid naar de betonbak: het stadion van Ajax. De regerend landskampioen. Een makkie, moesten de Amsterdammers vooraf gedacht hebben.

Tegen Vitesse in de beker hadden we laten zien ook verdedigend te kunnen voetballen, maar onze trainer had toch weer teruggegrepen op het aanvallende 4-4-3 concept. Dit betekende een voorhoede met Meulens, Ten Voorde en Lieder. De aanvallende aspiraties waren duidelijk en we hadden er zin in!

Gelukkig had de KNVB gezorgd voor een top-scheidsrechter voor dit beladen duel: Ed Janssen.U proeft het sarcasme al hoop ik.

Nadat alle supporters de posities hadden ingenomen en we een gratis consumptie hadden genuttigd beschikbaar gesteld door de supportersvereniging van Ajax, ging het duel van start. De Arena was goed gevuld met ruim 50.000 bezoekers.

We zagen in de eerste 20 minuten een sterk Dordrecht, een counterend Ajax en een met gele kaarten strooiend scheidsrechter. Binnen deze 20 minuten kwam Dordt met 3-0 voor. In gele kaarten dan. Maar er was binnen de minuut ook een grote kans voor Joris van Overeem. Helaas in de handen van Cillessen. Na een prima actie van El Ghazi kon Schöne de 1-0 in de 21e minuut binnentikken. Ach, wat maakte dat uit? Dordt speelde prima. Het kwam vast goed.

Na rust had Dordt een sterk eerste kwartier. Een levensgrote kans op de 1-1 was niet besteed aan Ten Voorde. En toen bedacht onze vriend Janssen dat het genoeg was. Eerst toonde hij Lima de onterechte tweede gele kaart en kon hij vertrekken. Duidelijk was dat Lima El Ghazi amper aanraakte, maar toch dacht Janssen daar anders over. Vlak daarna gaf hij weer makkelijk een kaart en een vrije trap op de rand van de zestien. Schöne schoot deze feilloos binnen. Toen was het Dordtse verzet gebroken. De 3-0 en 4-0 waren voor de statistieken.  Na 75 minuten bedacht het Amsterdamse publiek dan ook dat het wel mooi was. Er zou gewonnen worden. Dit hadden ze gecontroleerd en kon afgevinkt worden. Voordat de wedstrijd afgelopen was, was 40% van het publiek al vertrokken.

Berusting maakte zich meester van de Dordt-supporters. Even werd gedacht aan een klein stuntje. Misschien een geniepige 1-1? Of wellicht meer? Maar nee, ook dit keer hadden we toch weer het idee dat de scheidsrechter meer op de hand van de grote jongen was. En ik bedacht toch maar weer het volgende: van een club kan je winnen, van een scheidsrechter nooit.  SCHIJT SCHEIDS!

Leuk artikel? Deel het met anderen:
  • peer

    4-4-3? Dan is het logisch dat de scheids er een afstuurt toch, als jullie met 12 gaan spelen.

Over Almere City (marketing)

Geplaatst op 11 april door
almere city FC

Denkend aan Almere City, zie ik de tekst op de stoep voor de ingang van het uitvak: “Welkom in de Almeerse Hel”. Vergeleken met de vreselijke slogans die sommige gemeentes zich veroorloven (“Doe het in Dronten”, “Eenmaal, andermaal, Stadskanaal”) in ieder geval een kreet die de spijker op de kop slaat. Alhoewel, meestal is het […]

Lees verder... Reacties (1)