Schoolreisje

Door
8 maart 2015
Reacties (0)

“Ga je naar de uitwedstrijd tegen Groningen? Je bent gek!”

Die opmerking schoot deze week meermaals door mijn hoofd. Ben ik gek omdat ik met de nummer laatst uit de eredivisie vol plezier de bus instap om 3 uur heen en 3 uur terug te reizen naar een sterkere tegenstander? Nee, ik ben niet gek. Sterker nog, ik ben er gek op. Het vroege tijdstip maakt het nog leuker. Voor sommigen is het zelfs nachtwerk. Dat is in mijn optiek een beetje overdreven. Een beetje gek.
Half 8 op zondagochtend. Er lopen meer mensen met honden buiten dan verkeersdeelnemers. Zonder zonnebril kan ik niet tegen de lentezon op, de temperatuur is absoluut nog winters. Het home zit vol met nog meer gekke mensen zoals ik, allemaal vrijwillig naar Groningen. Een van de sponsoren heeft ons een ontbijt beloofd, wat we bij het binnengaan van de bus mee krijgen van de stewards. Het lokt een ruilhandel uit, waarbij de broodjes ham gretig geruild worden voor kaas en sultana’s. Voor Utrecht heeft iedereen zijn slaperige mond vol. We zijn de Kei voorbij, op naar het dolfinarium. We passeren Spier. We passeren Norg. Assen. Er lopen hier wolven rond. Als schapekop ben je dan op je hoede natuurlijk. Een dubbele pitstop is nodig om alles in goeie banen te leiden. Goed ontbijt doet goed spoelen. Via het project-X dorp Haren komen we uit bij het Euroborg stadion. Van buiten is het net een zwembad. Het schoolreisje is compleet. Toch jammer dat ik mijn zwembroek vergeten ben. Binnen is het stadion een heuse voetbalarena. Onze helden lopen twee verdiepingen lager in het zonnetje rond op een prachtige grasmat, ook al is het dan geen echt kunstgras. We trappen af om half 1. Precies 45 minuten en twee biertjes later is mijn stem aan het piepen en staan we onterecht 1-0 achter. Balen. Onze voormalige troef Van Nieff loopt zich warm in de rust in een groen-wit outfit wat niet de onze is. Blijft toch vreemd zo. Ondanks de teleurstelling staat het hele uitvak weer achter de echte “green army” voor de tweede helft. Het zal toch niet gebeuren?
We sleuren en beuken, er wordt volop gewisseld. De Groningse defensie kraakt net als de huizen in de dorpen rond Slochteren. Het Euroborg publiek smeekt de thuisploeg om te gaan voetballen, wij smeken om de gelijkmaker. Vorige week wisten we de beslissing te forceren in blessuretijd. We blijven hopen, we blijven zingen. In de 91ste minuut valt de 2-0. Blijkbaar hebben we een goed voorbeeld gegeven. Onze groen-witte vlaggen zwaaien trots in het rond terwijl we onze 11 toezingen en bedanken na afloop. Met opgeheven hoofd verlaten we het stadion en stappen we de zonovergoten bus weer in. Ik heb nog een mars-reep. We gaan gewoon verder met de schoolreis. Ben benieuwd of we onder de banken gaan zitten zo meteen….
Leuk artikel? Deel het met anderen:

‘Psst, club kopen?’

Geplaatst op 19 april door

Het schrijven van de stukjes over FC Dordrecht op idordt.nl gebeurt via een ingenieus roulatiesysteem waarbij een groepje supporters elk zo’n 3, 4 wedstrijden per seizoen voor de kiezen krijgt. Omdat ikzelf tot nu louter wedstrijden tegen Rotterdamse clubs toegewezen kreeg, heb ik daar enige tijd geleden in een overmoedige bui (het zou kunnen dat […]

Lees verder... Reacties (3)