Schuim Bierfestival

Door
21 september 2015
Reacties (0)

Dordrecht is een prachtige stad, maar soms merk je dat er toch iets mist. Niks groots, maar toch dat je denkt: waarom hebben we dat in Dordt nog niet? Een bierfestival bijvoorbeeld.

Bierproeven kan natuurlijk bij een steeds groter wordend aantal Dordtse cafés en er worden ook al oktoberfesten georganiseerd, maar een festival gericht op speciaalbier kenden we nog niet. Kenden, want daar komt – door toedoen van drie enthousiaste Dordtse bierliefhebbers – zondag 27 september dus verandering in. Die zondag tussen 14 en 20 uur zal de Vismarkt in het teken staan van 6 regionale brouwerijen die hun bieren aan het Dordtse publiek gaan tonen tijdens het eerste SCHUIM Bierfestival. Als je het speciale SCHUIM bierglas aanschaft kan de pret beginnen. Je kunt je glas laten vullen bij één van de volgende zes brouwers:

De Blauwe IJsbeer, uit Nieuwpoort (die ken je misschien nog van Big Rivers waar ze een eigen stand hadden), Argentum uit Schoonhoven (anno 2014!), Stadsbrouwerij de Pelgrim uit Rotterdam (maakten indruk op het Hopbierfestival in Rotterdam), Brouwerij Wispe uit Weesp (okay niet heel regionaal, maar heerlijk bier), Stadsbrouwerij de Koperen Kat uit Delft (prijswinnende bieren) en tenslotte Brouwerij Pronck uit Leiden (vier vrienden die ambachtelijke bieren maken). Voor elk wat wils dachten wij.

Mocht je onverhoopt geen bier lusten of iemand bij je hebben die liever iets anders drinkt: geen man overboord want Otto e Mezzo schenkt gewoon hun normale assortiment qua drinken. Heerlijke wijnen bijvoorbeeld. Vanwege de verwachtte drukte is het eten van Otto e Mezzo wel aangepast. Tot 20 uur is er een aangepast menu met Italiaanse hapjes. Vanaf 20 uur kun je gewoon weer aanschuiven voor de heerlijke pizza’s van Otto e Mezzo.

In samenwerking met Café de Tijd wordt er op deze dag ook een heuse bierverkiezing gehouden. Iedere bezoeker krijgt de mogelijkheid om een stem uit te brengen op zijn of haar favoriete bier. Uit alle stemmers zullen een paar gelukkige winnaars worden geloot waar leuke prijzen voor zijn gereserveerd. Daarnaast zal het favoriete bier later in het jaar terugkeren als ‘Bier van de Maand’ in Café de Tijd.

Het terrein is grotendeels overdekt dus mocht er onverhoopt slecht weer op komst zijn, zijn wij er zeker van dat een ieder alsnog ongestoord van zijn/haar heerlijke biertje kan genieten.

De betaling van de bieren dient te geschieden via consumptiemunten die voor deze dag worden gehanteerd. Deze zullen worden verkocht op het festivalterrein. Let op: deze munten (en het glas) kun je alleen aanschaffen door te pinnen. De prijs van het SCHUIM-bierglas bedraagt €3,- en de consumptiemunten kosten €2,50,- per munt. Deze dag zal er een speciale aanbieding zijn voor 1 SCHUIM-bierglas incl. twee consumptiemunten voor €7,50,-

Graag zien we je op 27 september bij de Vismarkt/ Otto e Mezzo (tussen Knolhaven en Varkenmarkt).

Leuk artikel? Deel het met anderen:

De stamkroeg

Geplaatst op 10 november door

Dordrecht is een stad waar je moet zoeken. Niets is vanzelfsprekend. Overal liggen obstakels op de loer. Zeker op vrijdagavond. Het is verstandig om niet nuchter aan de zoektocht te beginnen. Indrinken is van grote essentie, maar als enthousiast drinker moet je jezelf inhouden. Niemand wil rondhangen met een zuiplap die al voor 12 uur […]

Lees verder... Reacties (1)

Winnaar publieksprijs Schuim Bierfestival

Geplaatst op 2 oktober door

Het kan je niet ontgaan zijn dat afgelopen weekend Dordrecht blij verrast werd met haar eerste Bierfestival. Een ongekend succes waar we (hopelijk) nog veel meer over gaan horen in de toekomst. Want hoe leuk die binnenstad van ons ook is, uiteindelijk willen we gewoon een lekker biertje kunnen drinken. En laat dát nou eens […]

Lees verder... Reacties (0)