Seizoen FC Dordrecht krijgt een staartje, toch?

Door
2 april 2016
Reacties (0)

Het seizoen 2015/2016 van FC Dordrecht krijgt nog een staartje. Vind ik. Het zal heus niet eindigen met en 16e, 17e, 18e  plek of weet ik wat voor plaatsen er nog zijn in de diepste krochten van het Nederlands betaald voetbal…

Het was op driekwart van de tweede helft dat iemand me ergens op wees (dezelfde supporter die de keeper van de tegenstander, Helmond Sport dit keer, de slappe lach bezorgde door te ropen dat zijn veters los zaten. Een late 1 april-grap, na de wedstrijd, toen we er niks meer aan hadden…). Me er op wees dat nummertje 26 (zonder sambal, ha ha. Sorry) van Helmond een ander shirt droeg dan de rest van zijn ploeg. Dat is toch onrechtmatig? En onze redding! Hup, bezwaar maken, vind ik. Beroep! rechtsgang! Tucht- dan wel licentiecommissie! CAS desnoods!

Troost

Want echt, op een andere manier, op het veld bedoel ik, gaan we dit seizoen geen successen meer boeken. Er zijn kunstgrepen nodig. Anders zit ik potdomme elke keer troost te zoeken bij muziek van Arlan in de rookruimte (lees: het Scheffersplein) van de kroeg en de service van David (lees: het schenken van drank)!

Republiek Dordrecht

Het was zo gebeurd, er was niet eens een vloek of zucht voor nodig, en de wedstrijd was voorbij. Ik kreeg niet eens de kans een 1 april-grap te maken over dat de patatkraam verstopt was (zie foto). Ik stond naar Jan, de ietwat moedeloze doch immer goed gehumeurde president van Republiek Dordrecht, te kijken. Hij zei tevreden dat ie al drie supporters had die zich in hadden geschreven voor de bus naar Almere-uit. En hup, toen ik me weer omdraaide, had Helmond er twee in het mandje liggen. Ons mandje. De Brabanders hadden helemaal geen losse veters! En geen kauwgum in het haar bovendien. Weer een wedstrijd gespeeld, en drie punten verspeeld.

2019

Dus: laten we bezwaar maken tegen elke nederlaag die we deze jaargang geleden hebben (oké, het zijn er nogal wat, het vergt wat uitzoekwerk). Op papier, in een zaaltje ergens, achter onduidelijke voetbalbondburelen, allesbehalve en voetbalveld. en wie weet…wordt in 2019 beslist dat we tien plekken hoger eindigen!

Pfff, laat het volgende seizoen alsjeblieft snel beginnen…

Leuk artikel? Deel het met anderen: