Snotterend dikoogje

Door
22 maart 2016
Reacties (0)

Ja mensen, het hooikoorts-seizoen is weer begonnen. Maar is het dit jaar nou echt minder erg dan voorgaande jaren, of begint mijn allergie met de jaren af te nemen?

Vorig jaar zat ik begin februari al snotterend, met dikke ogen en stikkend in de hoeveelheid niezen die ik per minuut produceerde op de bank. Om nog maar te zwijgen over de intense hoofdpijn die non-stop aanwezig was en de koorts die soms zelfs op kwam zetten. Nee, hooikoorts is niet “een beetje niezen”.

Menstruatiepijn

Tenminste, voor sommigen is dat het misschien wel. Net als die vrouwen die geluk hebben en bijna geen last hebben van menstruatiepijn, lichamelijk en/of geestelijk. Maar als het tegen zit heb je dit geluk niet. Flinke hooikoorts is zachtgezegd niet zo prettig en soms zijn er zelfs dagen dat je letterlijk de deur niet uit kan omdat de hoeveelheid pollen die rondzweven en jou lastigvallen die dag te groot is.

Schenkeldijk

Maar dit jaar lijkt het mee te vallen. Voor mijn mede-hooikoortspatiënten, jullie kennen vast de beruchte Schenkeldijk wel? Als er ergens veel pollen rondvliegen is het daar wel. En laat ik nou net van de natuur houden dus graag naar de Elzen gaan (waar ik dus heen fiets over de Schenkeldijk). Ik ben er al een paar keer geweest de afgelopen weken, zonder echt last te hebben. Af en toe een beetje jeukende ogen of wat niesen, maar daar blijft het wel bij. Het lijkt dit jaar echt reuze mee te vallen. Al moet ik wel toegeven dat ik braaf mijn pilletje, neusspray en oogdruppels bij houd vanaf het begin. Maar toch.

Karma

Misschien is het te vroeg gejuicht (het is immers pas half maart) en haal ik me nu karma op de hals waardoor ik de rest van de zomer gedwongen binnen zit. Maar ik prijs mezelf zeer gelukkig dat het in elk geval tot nu toe nog goed te doen is, en ik hoop dat ik niet de enige ben die dit ervaart, want ik gun ieder snotterend dikoogje het genot van de frisse buitenlucht zonder er ziek van te worden.

Leuk artikel? Deel het met anderen: